Mergi la conţinutul principal

Brăila a depășit incidența de 3 la mie și intră în scenariul roșu

* accesul în restaurante, cinematografe sau săli de fitness va fi condiționat de vaccinarea cu schema completă sau trecerea prin boală, nu mai veche de 6 luni

 

Municipiul Brăila a intrat, începând cu data de 1 octombrie, în scenariul roșu, depășind incidența de trei cazuri COVID la mia de locuitori. Concret, incidența raportată de Direcția de Sănătate Publică, a fost de 3,30. Docamdată, nicio altă localitate din județ nu a mai depășit acest prag.

 

După cum se știe, Guvernul a aprobat în luna septembrie, prin hotărâre, obligativitatea certificatului verde COVID pentru accesul la anumite activităţi în localităţile unde rata de incidenţă a infectărilor cu SARS-CoV-2 este mai mare de 3 la mia de locuitori şi mai mică sau egală cu 6 la mia de locuitori.
Potrivit unui comunicat de presă al Guvernului, în judeţele/localităţile în care incidenţa cumulată la 14 zile este mai mare de 3/1.000 de locuitori şi mai mică sau egală cu 6/1.000 de locuitori se instituie o serie de norme de protecţie sanitară pentru desfăşurarea anumitor activităţi economice, permise doar cu participarea următoarelor categorii de persoane:  vaccinate împotriva virusului SARS-CoV-2 şi pentru care au trecut 10 zile de la finalizarea schemei complete de imunizare; care prezintă rezultatul negativ al unui test RT-PCR pentru infecţia cu virusul SARS-CoV-2 nu mai vechi de 72 de ore sau rezultatul negativ certificat al unui test antigen rapid pentru infecţia cu virusul SARS-CoV-2 nu mai vechi de 48 de ore; care se află în perioada cuprinsă între a 15-a zi şi a 180-a zi ulterioară confirmării infectării cu virusul SARS-CoV-2.
Obligaţia de a prezenta rezultatul negativ al unui test RT-PCR pentru infecţia cu virusul SARS-CoV-2, nu mai vechi de 72 de ore, sau rezultatul negativ certificat al unui test antigen rapid pentru infecţia cu virusul SARS-CoV-2 nu mai vechi de 48 de ore nu se aplică în cazul copiilor care au vârsta mai mică sau egală cu 6 ani, prevede actul normativ.
 

 

Când rata de infectare este între 3 și 6 la mie, competițiile sportive în spații închise sau deschise pot avea loc cu până la 30% din capacitatea maximă a spațiului și cu distanța de minim un metru între persoane, pentru cei care au certificatul verde. Cinematografele pot fi deschise până la 50% din capacitate maximă a spațiului tot pentru persoanele care au certificatul COVID. Spectacole, concerte și festivaluri în aer liber au loc cu maxim 1.000 de spectatori cu certificat COVID și cu purtarea mățștii de protecție. Nunți și botezuri se pot organiza în interior cu maxim 200 de persopane, iar mitinguri cu 100 de persoane. Restaurantele și cafenelele în interior sau pe terase pot sta deshise între orele 5.00 și 2.00, până la 50% din capacitatea maximă a spațiului. Pot intra deținnătorii de certificat verde. Sălile de fitness pot fi ocupate până la 50%, având acces doar cei care au certificat verde

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro