Mergi la conţinutul principal

Brăila, alături de Moldova pentru construirea unei autostrăzi

• Brăila şi Galaţi au participat la protestul prin care regiunea Moldova a vrut să tragă un semnal de alarmă cu privire la necesitatea construirii unei autostrăzi care să o lege de restul ţării • astfel, capitala – destinaţia - a fost asaltată de peste 250 de maşini • jandarmii au împiedicat şoferii demonstranţi să staţioneze în Piaţa Victoriei

 

Câteva maşini din Brăila s-au alăturat protestului pe patru roţi, de sâmbătă, pe tema “Moldova vrea autostradă”. La joncţiunea de la Tecuci, Brăila şi Galaţi au avut 10 maşini şi mai multe motociclete cu care s-au prins în coloana de sute de autoturisme venite din judeţele nordice ale ţării. Pe traseu, li s-au alăturat şi câteva TIR-uri, însă acestea nu au ajuns până la Bucureşti, deoarece s-au înteţit controalele pentru cardul tahograf, cel care indică dacă şoferul a respectat orele de condus şi cele de odihnă, aşa cum ne-a povestit brăileanul Lucian Căprariu, consilier local independent participant la protest.

Nici drumul până la Bucureşti nu a fost unul uşor. Pe la intrările în oraşele mari erau echipaje de poliţie care blocau arterele, iar protestatarii au fost îndrumaţi doar pe şoselele de centură. În capitală, altă surprinză neplăcută: maşinile nu au fost lăsate să staţioneze în Piaţa Victoriei, aşa cum era programat. De data aceasta, jandarmii au fost cei care i-au împiedicat pe demonstranţi să-şi ducă misiunea la bun sfârşit.

“Avem nişte politicieni care se dau patrioţi, dar când vine vorba să facă ceva pentru ţara asta, nu fac. Din contră, ne dezbină! Controalele pe tot parcursul drumului şi inclusiv ce s-a întâmplat în Bucureşti ne-au demonstrat multe. O autostradă în Moldova e binevenită, pentru creşterea economică în primul rând. Nici autorităţile locale nu au interes să facă ceva bun, spre exemplu un aeroport în zona Brăila-Galaţi ar fi de interes regional, pentru brăilenii şi gălăţenii plecaţi la muncă în străinătate. Dar ai noştri se laudă cu banalităţi, cu astupatul gropilor ori cu asfaltarea drumurilor. Păi asta e o normalitate, dacă nu s-a făcut la timp, nu e problema noastră. Te lauzi când faci ceva pentru comunitate, pentru regiune. Podul peste Dunăre iar e un proiect bun pentru zona noastră, ne uneşte cu Tulcea. Dar să se facă!”, ne-a povestit Lucian Căprariu.

Potrivit presei centrale, în Bucureşti au ajuns, sâmbătă, peste 250 de maşini din Moldova, dar şi din Târgu Mureş şi alte zone din Transilvania, pentru a cere construirea autostrăzilor.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro