Mergi la conţinutul principal

Brăila. 1,65 cazuri Covid la mia de locuitori

* dacă luni, 17 ianuarie, s-au consemnat 33 de cazuri la Brăila, marți au fost 70 *  rata de infectare în municipiul Brăila ajunsese, ieri, la 1,65 de cazuri la mia de locuitori, iar la nivel de județ de 1,32/1000

 

Ieri, 18 ianuarie a.c., rata de infectare în municipiul Brăila a fost de 1,65 de cazuri la mia de locuitori, iar la nivel de județ de 1,32/1000. Ultima raportare a Inspectoratului pentru Situații de Urgență (ISU) Brăila arată că, marți, 18 ianuarie, am avut de două ori mai multe cazuri decât în ziua precedentă. Astfel, marți au fost 70 de cazuri, după ce, luni, fuseseră 33. Tot marți, au fost declarați vindecați și externați trei pacienți. Din păcate, a fost consemnat și un deces din cauze asociate Covid. Potrivit aceleiași surse, la acest moment, 464 persoane sunt în carantină la domiciliu, 52 în izolare și 36 de cazuri sunt spitalizate.

Dacă la începutul lunii ianuarie erau până în 10 cazuri pe zi de Covid, evoluția s-a schimbat brusc, începând cu data de 5 ianuarie, când a crescut și numărul testelor efectuate, la acea dată fiind confirmate 24 de cazuri, din 89 de teste efectuate. Dacă tragem linie, de la începutul pandemiei, la Brăila au fost confirmate, în total, 22.244 de cazuri Covid, aproximativ 400 de cazuri fiind din alte județe, conform ISU Brăila.

În ceea ce privește vaccinarea, interesul populației se menține scăzut, abia dacă mai trec pragul centrelor și cabinetelor medicilor de familie, în jur de 200 de persoane pe zi, să se inoculeze. După cum arată centralizările transmise de Inspectoratul pentru Situații de Urgență Brăila, la această dată, în județul nostru 164.775 de persoane au fost vaccinate cu cel puțin o singură doză, din care 97.289 au schema completă și alte aproape 22.000 de persoane și cu doza booster.

Amintim că în Brăila sunt deschise, la acest moment, cinci centre de vaccinare, respectiv la sala de sport a Liceului Tehnologic „Anghel Saligny”, sala de sport a Școlii ”Nedelcu Chercea”, centrul de vaccinare VARD și, în județ, la Brăila-Mall și la Spitalul orășenesc Făurei. În plus, brăilenii se mai pot inocula și în cabinetele medicilor de familie din Brăila, care susțin campania de vaccinare a populației și sunt înscriși în acest program.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro