Mergi la conţinutul principal

Brăila în sărbătoare. Cinci zile de distracţie!

• în perioada 11-15 august, Primăria şi Consiliul Judeţean au pregătit activităţi pentru toate vârstele şi gusturile • spectacole de muzică uşoară şi populară, competiţii sportive, parada maşinilor de epocă, ateliere de creaţie, piese de teatru sau tradiţionalele jocuri marinăreşti sunt doar câteva dintre evenimentele la care sunt invitaţi brăilenii • Delia, Andra, Lidia Buble şi Maria Cârneci sunt artiştii care vor concerta de Zilele Oraşului • pe lângă seria de concerte, brăilenii vor avea parte şi de un spectacol de artificii şi un show de lasere • autobuzele şi tramvaiele vor circula până la miezul nopţii în zilele de sărbătoare ale oraşului

 

Primăria Municipiului şi Consiliul Judeţean Brăila organizează în perioada 11-15 august o serie de activităţi adresate brăilenilor de orice vârstă, cu ocazia Zilelor Oraşului. Programe artistice susţinute de preşcolari şi elevi brăileni, spectacole folclorice şi de muzică uşoară, competiţii sportive, expoziţie de obiecte marinăreşti, parada maşinilor de epocă, ateliere de creaţie, foc de artificii şi spectacol de lumini, tradiţionalele jocuri marinăreşti şi prezenţa Zeului Neptun pe faleză, sunt doar câteva dintre surprizele pregătite de autorităţi. Bineînţeles, activităţile de peste zi vor culmina, seara, cu concerte susţinute de artiste cu renume în muzica muzica uşoară şi populară: Delia, Andra, Lidia Buble şi Maria Cârneci.

Ieri, de la ora 18.30, pe Esplanadă a avut loc Festivalul Naţional de Folclor “Lină Chiralină”, iar pe strada Mihai Eminescu şi pe Faleza Dunării şi-au aşezat exponatele colecţionarii şi creatorii din cadrul Târgului Naţional al Anticarilor şi Buchiniştilor şi Târgului Meşterilor Populari.

Începând de astăzi, 11 august, se înmulţesc locaţiile care vor găzdui evenimente. Astfel, în Grădina Publică, de la ora 11.00, preşcolarii de la mai multe grădiniţe din municipiu vor juca piese de teatru. După amiază, brăilenii vor avea ocazia să admire porturile populare specifice zonelor geografice din ţară şi nu numai în cadrul “Paradei portului popular”, care va începe la ora 17.30.

În mall-ul brăilean, începând cu ora 17.30, Teatrul “Gulliver” din Galaţi va susţine piesa de teatru “Scufiţa Roşie”, iar în Carrefour, de la ora 19.00, va începe spectacolul de muzică populară susţinut de Fanfara “Brass Band” Vulturul Vrancea.

De asemenea, în Parcul Monument, Teatrul Excelsior din Bucureşti va reprezenta piesa “Degeţica”, începând cu ora 19.00, iar Ansamblul “Dor Paraian” - Părău Braşov va susţine un spectacol pentru iubitorii muzicii de folclor, de la ora 19.40.

În Parcul Dinamo din cartierul Obor, la ora 19.00, va începe un spectacol susţinut de Ansamblul Folcloric “Plaiuri Mureşene” din Târgu Mureş.

 

Sâmbătă, jocuri marinăreşti pe faleză

Sâmbătă, pe Faleza Dunării, activităţile vor începe încă de la ora 8.45, cu prezentarea navelor marinăreşti, a armamentului şi tehnicilor din dotare, în cadrul acţiunii “Ziua Porţilor Deschise” ale Marinei (în dreptul Morii Violatos). De asemenea, cei prezenţi vor asista la jocurile marinăreşti, cum ar fi alergarea în sac, aruncarea bandulei şi trasul la parâmă. Seara, de la ora 18.00, va avea loc festivitatea de premiere din cadrul Festivalului Naţional de Folclor “Lină Chiralină”, iar începând cu 21.45, Ansamblul de dansuri “Megas Alexandros” din Prosotsanis Grecia va susţine un spectacol pe Esplanadă.

La Centrul Naţional de Informare şi Promovare Turistică Brăila, elevii Liceului de Arte vor interpreta piesa de teatru “Hansel şi Gretel”, de la 11.00. La ora 17.00, va începe “Parada Maşinilor de Epocă”. Autovehiculele vor pleca din parcarea Brăila Mall pe următorul traseu: Barieră - Calea Călăraşilor - Piaţa Traian - Calea Galaţi - Bulevardul Dorobanţilor - strada Republicii - strada Griviţei - Calea Călăraşilor - Bariera Călăraşilor - Calea Călăraşilor - Parcarea Primăriei.

Cei care se vor afla sâmbătă în mall vor putea vedea Expoziţia de navomodele şi obiecte marinăreşti, începând cu ora 11.00, iar de la ora 18.30, va concerta Muzica Militară a Garnizoanei Brăila, până la ora 19.30, când va începe spectacolul susţinut de Ansamblul Artistic “Rozele Calafatului” - Calafat Dolj.

Ansamblul Folcloric “Bahluieţul” - Irbiceni Iaşi îi va delecta cu un program artistic pe iubitorii muzicii folclorice care se vor afla în Carrefour, începând cu ora 19.00.

 

Spectacol de jazz şi blues, în Grădina Mare

Tot sâmbătă, în Parcul Zoologic, copiii vor vedea piesa de teatru “Căsuţa Prietenilor”, pusă în scenă de actorii Teatrului “Anton Pann” din Râmnicu Vâlcea.

În Piaţa Traian, la ora 10.00, este programat atelierul de confecţionat şi pictat cărţi poştale ilustrate vechi cu imagini din Brăila, dar şi atelierul de creaţie literară “Zooalfabet”, al cărui coordonator este Biblioteca Judeţeană “Panait Istrati”.

Ediţia a doua a Taberei “Pro Arte” se va desfăşura în trei locaţii din municipiu, concomitent, de la ora 10.30: Piaţa Traian, Parcul Monument şi Grădina Publică, tabără la care participă copiii de la “Atelierul lui Catrinel” şi elevii Liceului de Arte, coordonaţi de prof. Marilena Ioanid, prof. Cătălin Batâr şi prof. Elisabeta Volcu.

Activităţile vor continua în Monument, seara, de la ora 18.30, cu turneul de şah pentru copii, iar la ora 19.00, actorii Teatrului de copii “Ciufulici” Ploieşti vor pune în scenă piesa de teatru “D'ale lui Păcală”.

În Parcul Calea Galaţi, se vor juca două piese de teatru: “Cei trei purceluşi” şi “Scufiţa Roşie” de către actorii Teatrului de Păpuşi Brăila şi Centrul “Matroşki”, începând cu ora 11.00.

În Parcul Dinamo din Obor, Asociaţia Culturală LudikArt va pune în scenă piesa “Făt Frumos când era mic”.

Revenind la Grădina Publică, programul artistic va continua de la ora 12.00, cu un spectacol de muzică uşoară şi muzică populară susţinut de elevii Şcolii Populare de Arte “Vespasian Lungu”, iar la ora 17.00 vor începe atelierele creative “În lumea păpuşilor” - Asociaţia Livada şi Teatrul de Păpuşi Brăila. La ora 19.00, va fi pusă în scenă piesa” Hansel şi Gretel”. De la ora 20.30, iubitorii muzicii jazz şi blues vor avea parte de un spectacol susţinut de Florin Giuglea Blues Project şi C.A.L.I.

 

Delia va concerta duminică, pe faleză

Duminică, activităţile se reiau în mai toate locaţiile menţionate anterior. În Parcul Zoo, actorii Trupei de Teatru “Bursucel” Brăila vor pune în scenă piesa “Asiciuş cel Năzdrăvan”, iar de la ora 18.30 va începe spectacolul susţinut de Ansamblul “Valurile Dunării”.

În parcarea Primăriei se va desfăşura, începând cu ora 10.00, proba de îndemânare cu maşinile de epocă, iar la ora 17.30, din parcare va porni “Parada Păpuşilor şi Costumelor”, pe următorul traseu: Calea Călăraşilor - Bariera Călăraşilor - Şcoala nr. 3 - intrare Parc Monument - Rondou Parc Monument.

În Parcul Dinamo din Obor, se vor juca piesele de teatru “Cei trei purceluşi” şi “Scufiţa Roşie” de cei de la Asociaţia “Livada” şi Cercul de teatru “Matrioşki”.

Şi în Parcul Caporal Muşat, brăilenii vor putea vedea piesa de teatru “Căsuţa Prietenilor” susţinută de Teatrul “Anton Pann” din Râmnicu Vâlcea.

În Piaţa Traian, de la ora 10.00, se vor desfăşura două ateliere: unul de confecţionat şi pictat cărţi poştale ilustrate vechi cu imagini din Brăila şi unul de creaţie literară. De la ora 11.30, elevii de la Arte vor juca piesa “Hansel şi Gretel”.

În Parcul Monument, activităţile încep de la ora 11.30, cu piesa de teatru “Soacra cu trei nurori” susţină de actorii Teatrului de Copii şi Tineret “Vasilache” din Botoşani. La ora 16.00, este programat Concursul Naţional de Carting, iar la ora 18.30, va începe Turneul de şah pentru copii. La ora 19.00 se va putea viziona piesa de teatru “Cocoşul şi soarele” susţinută de actorii Teatrul Naţional Găgăuz Ceadîr-Lunga. Distracţia din Parcul Monument se va încheia cu spectacolul folcloric susţinut de Ansamblul “Bordeiaşul” - Bordei Verde, programat la ora 19.45.

Totodată, în Orăşelul Copiilor,  Ansamblul “Dobruneanca” - Dobrun, Olt, va susţine un recital folcloric începând cu ora 18.00.

În Grădina Publică, la ora 11.00, cuplurile care aniversează 50 de ani de căsnicie vor fi premiate de municipalitate. La ora 18.15 se va desfăşura piesa de teatru “D'ale lui Păcală”, urmată la ora 19.00 de un spectacol al Fanfarei “Iosif Ivanovici” a Asociaţiei Voces Concordiae. Programul activităţilor cuprinde şi o prezentare de modă a designerului Mimi Chipăilă, intitulat “Modă şi Teatru în Parc”, eveniment programat la ora 20.30. Seara se va încheia cu un moment artistic susţinut de actriţa Wanessa Radu - “Viaţa nu te întreabă niciodată nimic”.

Centrul Naţional de Informare şi Promovare Turistică Brăila vă invită la ora 11.00 la spectacolul “Făt Frumos când era mic” al Asociaţiei Culturală LudikArt.

În Brăila Mall au loc două piese de teatru pentru copii: “Doi purceluşi” - Teatrul Republican Muzical Cahul (17.30) şi “Sick healthy wears” - Shumen Bulgaria (18.30), iar în magazinul Carrefour, un spectacol folcloric al Ansamblului “Dobruneanca” - Dobrun, Olt, la ora 19.45..

Programul artistic pe Faleza Dunării va începe la ora 20.00 cu un spectacol de muzică populară susţinut de Ansamblul “Rotunda” Vorniceni, Republica Moldova, iar de la 20.30 Comunitatea Ruşilor Lipoveni Brăila, Ansamblul de Dansuri Cahul şi Comunitatea Ruşilor Lipoveni Tulcea vin cu un program artistic de cântece şi dansuri populare. De la ora 21.20 va avea loc un recital susţinut de Magda Duţu. Seara se va încheia cu un concert de excepţie. De la ora 21.40, Delia, unul dintre cei mai în vogă artişti ai momentului, va urca pe scenă şi va face show pentru publicul brăilean.

 

Luni, recital Maria Cârneci şi spectacol de artificii

Sărbătoarea continuă luni, 14 august, cu o serie de evenimente în mai multe zone din oraş. În Parcul Lacu Dulce, de la ora 10.00, va avea loc Concursul Naţional de Carting, iar în Parcul Monument, mai multe activităţi dedicate copiilor: piesa de teatru “Doi purcei” - Cahul, Republica Moldova (18.00), Turneu de şah pentru copii (18.30), piesa “Vreau să fiu mare” - Teatrul de Păpuşi Brăila (19.30).

În Grădina Publică, la 18.30, sunteţi aşteptaţi la un Concert de promenadă  al Fanfarei “Iosif Ivanovici”, iar de la ora 19.30 la spectacolul “Cocoşul şi soarele” - Teatrul Găgăuz.

Copiii vor putea participa şi la o serie de activităţi organizate în Piaţa Traian, la  atelierul de creaţie literară Zooalfabet şi atelier “face paiting”.

Distracţia pe Faleza Dunării va începe la 19.40 cu un spectacol de muzică grecească al Ansamblului “Pandora”, urmat apoi de un concert de muzică populară al Ansamblului “Rotunda”. Îndrăgita cântăreaţă de muzică populară Maria Cârneci va susţine un recital începând cu ora 21.40. Seara se va încheia cu un foc de artificii.

 

Concert Andra şi spectacol de lasere în ultima zi de sărbătoare

Marţi, 15 august, activităţile vor începe încă de dimineaţă şi se vor încheia aproape de miezul nopţii. În Piaţa Traian vor avea loc ateliere de creaţie literară şi de face painting, iar în Parcul Monument vor avea loc spectacole susţinute de Muzica Militară a Garnizoanei Brăilei şi Şcoala Populară de Arte Brăila, precum şi un concurs de şah pentru copii. 

Ca în fiecare an, Ziua Marinei Române va fi marcată pe Esplanada Dunării. Sărbătoarea va începe la ora 9.45 cu Parada navală, exerciţii navale şi Sosirea Zeului “Neptun”. La ora 11.20 este programată tradiţionala competiţie de canotci 10Â1: Brăila-Galaţi, coordonată de Ivan Patzaichin, iar de la 11.50 se va da startul jocurilor marinăreşti.

Zilele Brăilei se vor încheia incendiar. De la 20.30, pe Esplanadă va concerta Lidia Buble, iar de la 21.30 scena va lua “foc” în cadrul unui show cu Fachiri. Cântăreaţa Andra va urca pe scenă la ora 21.40 unde va întreţine atmosfera timp de o oră. Aproape de ora 23.00 este programat spectacolul de lasere, ce va marca sfârşitul celor cinci zile de sărbătoare.

Mai trebuie adăugat faptul că pe toată perioada zilelor de sărbătoare, “Braicar” îşi va prelungi orarul de funcţionare, astfel că atât autobuzele cât şi tramvaiele vor circula până la ora 24.00.

 

Programul complet al manifestărilor din perioada 11-15 august îl găsiţi AICI.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro