Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Bombe de productie iraniana au provocat moartea a 170 de americani in Irak

Bombele de productie iraniana importate ilegal in Irak au provocat moartea a 170 de soldati americani si aliati incepind din iunie 2004, au anuntat, duminica, inalti oficiali americani, citati de AFP.
"Iranul este implicat in furnizarea de proiectile explozibile si alte materiale pentru grupurile estremiste iraniene", a declarat un inalt oficial american din cadrul Fortei multinationale din Irak.
El a adaugat ca bombele au provocat si ranirea a 620 de militari americani si aliati.
Trei responsabili din Forta multinationala au afirmat ca dispozitivele sint furnizate de Brigazile Al-Qods ale corpului de elita iranian al Gardienilor Revolutiei. Unul dintre ei a afirmat ca Forta multinationala detine probe care demonstreaza o sporire a livrarilor de proiectile concepute pentru a patrunde prin blindaje.
"Apreciem ca aceste activitati sint comandate de la cele mai inalte niveluri ale administratiei iraniene", a adaugat el, afirmind ca Brigazile Al-Qods sint subordonate direct ghidului suprem iranian, ayatollahul Ali Khamenei.
Cei trei oficiali au prezentat presei fotografii ale unora dintre proiectilele confiscate, printre care se numara si o racheta si un dispozitiv exploziv. Administratia americana afirma de mai multe saptamini ca dispune de probe ale ingerintei iraniene in Irak si a promis ca va da publicitatii detalii privind retelele iraniene din Irak.
"Exista dovezi solide ca agenti iranieni sint implicati in aceste retele si ca lucreaza cu persoane si grupuri din Irak, unde sint trimisi de guvernul iranian", a declarat recent purtatorul de cuvint al Departamentului de Stat, Sean McCormak. "Cred ca in viitorul apropiat vom incerca sa vorbim ceva mai mult in public - in limitele posibilitatilor, pentru ca este vorba despre informatii clasificate - desper ceea ce stim despre sprijinul iranian pentru aceste retele", a adaugat el.
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii