Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Bolnava cronic, cu locuinta in canalizare

Lucian B., un tinar de 31 de ani, a venit la redactia cotidianului nostru sa solicite ajutor pentru prietena sa, Gina Ion (21 ani). Femeia este internata de o luna si jumatate in spital, cu diagnosticul "hepatita virala acuta". Povestea vietii celor doi tineri este impresionanta. Lucian locuieste, de doi ani, intr-o canalizare din oras. Pina sa se imbolnaveasca Gina, cei doi munceau cu ziua la o ferma zootehnica din Lacu Sarat. Cum boala fetei necesita un regim alimentar strict, barbatul se zbate sa faca rost de bani. Datorita bunavointei unor cadre din cadrul IPJ Braila, care ii mai ofera bani si articole de imbracaminte, cei doi au reusit sa se descurce, pina acum. Situatia Ginei, insa, este foarte delicata. Deoarece are mutatia in judetul Tulcea, fata ar trebui transferata la un spital de specialitate de acolo. Dar, pentru a putea fi internata, in lipsa oricarui fel de venituri, ar trebui, teoretic, sa isi intocmeasca dosarul in vederea obtinerii ajutorului social. "Dar, pentru asta, avem nevoie de bani. Eu alerg pentru Gina. Vreau sa o ajut. Sintem singuri, ne avem doar unul pe celalalt. Cum ea este foarte bolnava, trebuie sa ne ducem impreuna la Tulcea. Dar as vrea ca, mai intii, sa ma duc eu sa-i intocmesc dosarul de ajutor social, sa o pot transfera apoi la spital la Tulcea", ne-a relatat Lucian.
Gina ne-a povestit ca provine dintr-o familie cu 16 copii si ca a plecat de acasa, de la Rimnicu Sarat, de la 14 ani, din cauza saraciei. A trait, un an de zile, in concubinaj cu un barbat din judetul Tulcea. Dupa moartea acestuia, familia lui a dat-o afara, pe motiv ca au pus casa in vinzare. In "locuinta" prietenului sau, incropita in canalizare, nu a stat prea mult timp deoarece s-a imbolnavit, fata aflindu-se in prezent in spital. Povestea tinarului este la fel de trista. Dupa ce a fost adoptat, la virsta de doi ani, Lucian a fost desfiat de familia adoptiva, pe cind avea 15 ani. El si-a regasit mama naturala, care este recasatorita in judetul Vaslui. Bucuria regasirii a fost de scurta durata insa, fiindca mama sa nu a acceptat ca tinarul sa se mute la ea.
Comisarul Marian Prioteasa, care l-a ajutat de multe ori pe baiat, ne-a relatat ca este impresionat de grija pe care Lucian i-o poarta prietenei sale. "Desi nici el nu are nici de unele, se zbate sa o ajute pe prietena sa. De cite ori face rost de bani, cumpara, in primul rind, lucrurile de care are nevoie prietena sa, lasindu-se pe el deoparte. Noi il ajutam cu tot ce putem. Ar fi bine daca s-ar gasi cineva care sa-i ofere un loc de munca. Acum, stiu ca are nevoie de bani, pentru a se duce la Tulcea, sa-i intocmeasca fetei dosarul de ajutor social, ca sa o poata transfera la un spital din Tulcea", ne-a declarat comisarul Prioteasa.
Baiatul ne-a relatat ca mai este ajutat si de preotul paroh Victor Tugui. "Toata lumea m-a ajutat, in limita posibilitatilor, dar inca este nevoie de mai mult. Ma rog bunului Dumnezeu sa o scape pe prietena mea de aceasta boala grea, ce o tintuieste la pat de doua luni", a mai spus tinarul, care spera ca acest articol sa-i sensibilizeze pe cei cu dare de mina, care i-ar putea ajuta.
Categorie articol: 

Din cauza unor probleme ce țin de platforma Facebook, secțiunea “Comentarii” de pe platforma noastră online nu este, pentru moment, funcțională. Ne cerem scuze pentru acest incovenient și sperăm că situața va fi rezolvată cât mai curând.

Va puteți exprima opiniile, în continuare, pe pagina Facebook a cotidianului nostru,

https://www.facebook.com/Obiectiv.VoceaBrailei

Like / Share

Comentarii