Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Bolnav psihic din Cazasu, judecat pentru tentativa de omor

Identificat cu grave afectiuni psihice - epilepsie posttraumatica, crize GM, tulburare de personalitate de tip exploziv -, Nicusor Ionita, in virsta de 33 de ani, din comuna Cazasu, a fost trimis in judecata, pentru tentativa de omor. Pensionat pe caz de boala (invalid gradul III) si aflat in evidentele Spitalului "Sf. Pantelimon", Ionita si-a injunghiat cumnatul, provocat de acesta, ce-i drept, victimei fiindu-i pusa viata in primejdie. Incidentul s-a desfasurat pe fondul consumului de alcool, precizeaza procurorul criminalist Mircea Ionescu, de la Parchetul de pe linga Tribunal.
Nicusor Ionita traieste in concubinaj si are un copil. El locuieste in Cazasu, impreuna cu parintii si cu alte rude. In ziua de 1 iulie 2005, precizeaza procurorul criminalist, Ionita a prestat munca bruta in ograda unui vecin, Sorin Andronache. Dupa terminarea lucrului, in jurul orei 18.00, el a fost cinstit cu o bere si i s-a facut rau, pentru ca a baut pe nemincate. In continuare, el s-a dus acasa si s-a culcat, ca sa-si revina. In jurul orei 21.00, nu se stie din ce motiv, invinuitul s-a trezit buimac si s-a luat la cearta cu tatal sau, Vasile Ionita. Ca sa-l linisteasca, a intervenit Neculai Voinea, cumnatul. Aflat si el sub influenta bauturilor alcoolice, Voinea l-a luat de brat pe scandalagiu si l-a dus in casa. Pe hol, i-a tras si vreo citiva pumni, facindu-l KO. In acel moment, bolnavul psihic a vazut negru inaintea ochilor. S-a ridicat de jos, a luat un cutit din bucatarie si l-a injunghiat pe cumnat in spate, in zona omoplatului. Agresorul a fost dezarmat de o ruda. Dupa incident, s-a dus si s-a culcat, ca si cum nimic nu s-ar fi intimplat.
In cursul noptii, victima a fost transportata in stare grava la Spitalul Judetean Braila, iar de aici la Spitalul Judetean de Urgenta Galati, medicii acordindu-i ingrijiri medicale. Leziunile constatate i-au pus viata in pericol, precizeaza anchetatorii. Ca sa se inzdraveneasca, Neculai Voinea a avut nevoie de 25 de zile de ingrijiri medicale.
Categorie articol: 

Din cauza unor probleme ce țin de platforma Facebook, secțiunea “Comentarii” de pe platforma noastră online nu este, pentru moment, funcțională. Ne cerem scuze pentru acest incovenient și sperăm că situața va fi rezolvată cât mai curând.

Va puteți exprima opiniile, în continuare, pe pagina Facebook a cotidianului nostru,

https://www.facebook.com/Obiectiv.VoceaBrailei

Like / Share

Comentarii