Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Boante sageti liberale

Iubesc liberalismul, insa nu-i inteleg pe liberali. Nu pot sa inteleg felul in care isi trag la gioale, nu pricep de fel bilbiielile lui Tariceanu si nici biziielile Monei Musca, nu-mi dau seama ce vrea Crin Antonescu si nici ce zumzaie in barba musiu' Patriciu. Ce zice Orban mi-e neclar, teatrul de papusi pe care il face Stolo imi pare un pic absurd, iar discursurile lui Valeriu Stoica oricit de articulate ar fi, isi pierd, in urechile mele, intelesul.
Cind un balaur cu sapte capete vorbeste cu toate gurile odata, nu ramine decit vacarmul, harmalaia, zarva. Iar cind capetele astea se lupta intre ele nehotarindu-se care gura sa inghita ciolanul, spectacolul devine hilar, iar monstrul, penibil. Un animalut de plus galben, cu dungi albastre, care se cearta si se maninca singur, asemeni miticului sarpe Uroborus, cel care isi inghite coada.
Fara o scena interna de dezbateri care sa functioneze, Partidul National Liberal se da in spectacol imprastiind sanctiuni, ultimatumuri, amenintari si eschive, ferfenitindu-si imaginea si asa franjurata de lipsa de strategie postelectorala ori de gafele premierului Tariceanu. In plus, neascultind apelul ministrului Flutur de a-si tine cutitele in teaca, liberalii acutizeaza criza pe care o traverseaza si nuanteaza senzatia ca in PNL se deruleaza un adevarat razboi civil.
Ei bine, lupta liberala isi are, inca de ceva mai multa vreme, un corespondent si in Braila, aici unde, aripile din filiala locala doar ce au fost, cit de cit, linistite, in urma alegerilor municipale. Dar razboiul pluteste in aer. Se ling rani, se curata sabii si se ascut pumnale pentru cel mai important front, cel judetean.
Ingramaditi insa in unghiuri scurte, ce tintesc doar scopuri imediate, politicienii liberali imi creeaza impresia ca pierd din vedere ansamblul si ca nu-si pun, cu adevarat, problema existentei lor in cazul unor alegeri anticipate. Cit despre o viziune ceva mai ambitioasa care sa vizeze o strategie pe termen lung pentru PNL, pentru Romania ori, in caz particular, pentru Braila, nici nu se poate pune problema.
Dar ce vorbesc eu aici? Strategie? Viziune? Proiecte? Sint liberali care nici macar nu stiu daca mai sint liberali. Vai de capul lor...
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii