Mergi la conţinutul principal

BNS: prea multe permise de munca pentru straini!

* Blocul National Sindical (BNS) respinge cresterea numarului de permise de munca acordate strainilor, cu atat mai mult ca Romania este in criza economica

Blocul National Sindical (BNS) a anuntat ca nu este de acord cu propunerea Guvernului de crestere a numarului de permise de munca destinate strainilor pentru acest an. Mai mult, sustine ca este dispus sa faca toate demersurile pentru a obtine o reducere semnificativa a acestei cote. "Reprezentantii BNS in cadul sedintei comisiei de dialog social a Ministerului Muncii au mandat sa respinga proiectul de hotarare prin care Guvernul stabileste numarul de permise de munca ce urmeaza a fi eliberate in cursul acestui an, daca va exista suspiciunea ca se incearca o crestere a cotei. In momentul de fata propunerea de hotarare avansata de Ministerul Muncii este suficient de confuza incat sa permita pastrarea/intrarea pe piata muncii a mai mult de 10.000 de lucratori straini si, daca nu se vor aduce corecturile de rigoare pentru a clarifica fara dubiu conditiile de acordare si numarul de permise, BNS va refuza sa-si dea acordul pe aceasta hotarare", se arata intr-un comunicat de presa al confederatiei sindicale. De asemenea, BNS a subliniat ca in cazul in care proiectul de hotarare va fi promovat fara sa se tina cont de punctul de vedere al confederatiei, va considera ca Executivul da cu piciorul eforturilor de dialog social facute in ultimele doua saptamani si ca deschide un front de conflict social impotriva propriilor membri. Din punctul de vedere al confederatiei, locurile de munca disponibile in Romania trebuie sa fie ocupate, in primul rand, de cetatenii Romaniei si cei ai altor state membre ale Uniunii Europene si abia in ultima instanta de lucratori proveniti din state terte, cu atat mai mult cu cat se preconizeaza cresterea numarului de falimente din cauza crizei economice. "Desigur, suntem constienti ca exista situatii in care patronii au nevoie de know-how si trebuie sa aduca lucratori din afara Uniunii Europene. Tocmai din acest motiv vom fi de acord ca in anul 2009 sa poata lucra legal in Romania un numar limitat de persoane, cu mult sub cifra de 10.000, cat a fost in cursul anului trecut", se mentioneaza in acelasi material. O statistica recenta a Inspectoratului Teritorial de Munca (ITM) Braila demonstreaza ca in Braila lucreaza aproape 160 de persoane care nu au cetatenie romana, majoritatea din tari din afara UE. Ca termen de comparatie, la inceputul anului 2006 erau doar 30 de muncitori straini.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro