Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Blocul "Nato" a fost debransat de la reteaua de apa

Apartamentele blocului G13 din cartierul Hipodrom, cunoscut brailenilor ca "Blocul Nato", au fost debransate de la reteaua de furnizare a apei reci din cauza datoriilor astronomice acumulate in timp de catre locatari. Conducerea regiei locale de apa canal a aplicat aceasta masura radicala dupa ce a incercat de mai multe ori, fara succes, negocierea cu asociatia de proprietari din acest bloc a conditiilor de plata esalonata a celor aproape 500.000 lei noi, reprezentind creanta de recuperat. In imediata apropiere a blocului, echipa de la RA "Apa" a montat totusi o cismea stradala al carei consum este contorizat si in functie de care se face facturarea catre asociatie. Locatarii blocului se arata profund nemultumiti de situatia creata, explicind ca foarte multi dintre ei sint cazuri sociale si inregistreaza venituri mici care abia le permit sa-si duca traiul de zi cu zi. Mai grav este ca desi sint revoltati ca acum sint nevoiti sa-si care cu galetile apa in apartamente, nici unul dintre locatarii cu care am discutat nu si-a manifestat intentia ca asociatia sa declanseze o campanie la nivel de bloc pentru a stringe macar o parte din bani pe care sa o achite apoi in contul imensei datorii pe care o inregistreaza, in ideea ca va imbuna furnizorul. "Datoriile astea sint vechi si au fost facute de chiriasii si proprietarii care s-au mutat de aici, dar au lasat in urma datorii. Acum suferim toti din cauza asta. De ce nu vine de la Primarie sa ne ajute ca si noi sintem oameni! N-avem bani sa platim si ne-au zis ca daca nu platim si ce consumam acum de la canal o sa-l inchida si p-asta", se pling locatarii blocului G13.

"Speram ca AP 711 va realiza gravitatea situatiei si va lua masurile necesare pentru ca situatia sa se remedieze"

Potrivit informatiilor prezentate de regie, la finele anului trecut asociatia de proprietari din acest bloc inregistra datorii la apa potabila in valoare de 221.418 lei la care se adauga penalitati de 271.745 lei, conditii in care a solicitat asociatiei sa dea curs esalonarii la plata a datoriilor. Pentru ca nu a avut efectul scontat, regia a trecut la masura furnizarii apei potabile cu program de doar doua ore pe zi, dar nici asta nu a avut efect, intrucit nu s-a reusit recuperarea macar in parte a datoriei, iar asociatia nu a achitat in intregime nici macar facturile curente. Mai mult, in subsolul blocului G 13 din Hipodrom s-au inregistrat pierderi masive de apa, ceea ce a condus la riscul ca apa potabila sa se infecteze si sa apara boli hidrice. "Speram ca AP 711 a blocului G13 va realiza gravitatea situatiei si va lua masurile necesare pentru ca situatia sa se remedieze (este necesara repararea conductelor de la subsolul blocului, precum si achitarea datoriilor pe care le are fata de institutia noastra)", a precizat conducerea RA "Apa". De remarcat este faptul ca potrivit unei statistici a regiei de apa canal, la finele anului trecut aceasta asociatie ocupa locul III in topul datornicilor care cumulase in luna noiembrie 2006 un impresionant debit de 453.482 lei in comparatie cu 384.790 lei soldul din anul 2005. De asemenea, trebuie mentionat ca asociatia mai are si acum de achitat facturi la apa potabila vechi din 1999 si nu a intrat cu platile nici macar in anul 2000.
Categorie articol: 

Din cauza unor probleme ce țin de platforma Facebook, secțiunea “Comentarii” de pe platforma noastră online nu este, pentru moment, funcțională. Ne cerem scuze pentru acest incovenient și sperăm că situața va fi rezolvată cât mai curând.

Va puteți exprima opiniile, în continuare, pe pagina Facebook a cotidianului nostru,

https://www.facebook.com/Obiectiv.VoceaBrailei

Like / Share

Comentarii