Lacasului de cult i-a fost aprobat de catre Consiliul Local Municipal, in anul 1995, un anumit amplasament, insa, de fapt, biserica a fost construita pe un alt amplasament. Acum, la 11 ani de la prima solicitare de teren, reprezentantii bisericii au revenit cu o noua cerere, vizind terenul efectiv ocupat de constructie, in ideea in care insa va pastra si lotul atribuit anterior, pentru a realiza acolo clopotnita si citeva anexe. "Amplasamentul actual a fost stabilit de comun acord de catre Episcopia Dunarii de Jos, cu administratia publica. Pe acest amplasament s-a construit biserica actuala si caminul de vizitare, in suprafata de 197 mp. Pe terenul solicitat a fi atribuit prin incredintare directa se vor realiza urmatoarele constructii: clopotnita - 39 mp si anexe (oficiu parohial, spatiu de depozitare, grup sanitar)-149 mp. Diferenta de 807 mp reprezinta spatiu de protectie si folosinta comuna pentru biserica", se arata in raportul prezentat consilierilor.
Unii dintre acestia au fost de parere ca nu este corect ca biserica sa-i puna in fata faptului implinit, sa construiasca pe un alt spatiu decit cel alocat si acum sa vrea sa i se incredinteze terenul pe care a facut de fapt constructia si, in plus, sa mai pastreze si lotul primit anterior. Arhitectul-sef Marcel Marinescu a explicat, senin, ca portiunea de teren alocata initial, inca nefolosita, biserica vrea sa o pastreze si deja a ingradit-o "ca sa aiba grija de ea, sa o gospodareasca, sa faca curat, sa mature".
"Noi nu putem face fata, nu avem suficienti oameni"
Consilierul PSD Sorin Bosneag a declarat ca acesta este un nou caz reprezentativ pentru haosul din constructii, si pentru modul in care intii se construieste si apoi se obtin autorizatiile necesare: "Sigur ca daca biserica s-a ridicat pe alt amplasament decit cel aprobat in 1995, n-o s-o darimam noi acum, insa sint curios daca domnul primar a luat o masura cu cel care a gresit, in acest caz. Cred ca ar trebui sa ne gindim cui incredintam in subordine Corpul de control, disciplina in constructii, pentru ca la ora actuala, asa cum functioneaza el, este la pamint. Se construieste in oras fara nici un fel de autorizatii si vin la noi, la CLM, sa le aprobam planuri de urbanism de detaliu, la constructii terminate gata. Au fost nenumarate exemple si nimeni n-a luat nici o masura. Eu cred ca acest compartiment de disciplina in constructii trebuie sa isi faca treaba serios, ori il trecem in subordinea arhitectului sef, pentru ca la ora actuala este haos".
Primarul Cibu a fost enervat ca unii dintre alesi fac atitea comentarii pe marginea unui fapt implinit, care oricum nu mai poate fi schimbat. Mai mult, edilul-sef considera ca nu este cazul sa i se reproseze Corpului de control ceva, acum, in conditiile in care autoritatile din mandatele trecute nu au facut nimic, ca sa opreasca ridicarea constructiei pe un alt amplasament, sau pentru sanctionarea celor care au facut acest lucru. Ca atare, pentru primar, problema e simpla: ori se accepta solicitarea preotilor, ori se darima biserica. "Daca ati fost atenti, in 1995 a fost aprobat un amplasament pentru o biserica. Biserica a fost construita pe un alt amplasament. Cum a scapat pina acum Corpului de control al Primariei si Inspectiei in constructii si am descoperit-o noi acum?! Intr-adevar exista foarte multe constructii, asa cum ati vazut in Braila a luat avint constructia de cladiri, si toate acestea trebuie controlate de inspectorii disciplinei in constructii si, mai nou, de Politia comunitara, careia i s-au dat noi atributii. Dar noi nu putem face fata, nu avem suficienti oameni pentru a controla pe toti cei care construiesc ceva in municipiu. In acest caz, biserica a fost construita pe alt amplasament decit cel aprobat. Se pune problema asa: ori intram cu ea in legalitate, ori o darimam!".
Constienti ca darimarea lacasului de cult nu poate fi o optiune, consilierii au aprobat, in final, intrarea in legalitate a cladirii.