Mergi la conţinutul principal

Biserica "Sf. Dimitrie cel Nou" si-a sarbatorit ocrotitorul

Parohia "Cuviosul Dimitrie cel Nou din Basarabi" a fost, ieri, imbracata in straie de sarbatoare. Desi Sf. Liturghie s-a oficiat in aceeasi capela veche, neincapatoare, sute de credinciosi din cartierele invecinate, Chercea, Lacu Dulce si Obor, ba chiar si din alte judete, au venit sa se roage Sfintului Dimitrie, ale carui moaste se afla depuse la Mitropolia Bucurestilor. Parohia, prin intermediul membrilor comitetului si al consiliului parohial, a pregatit oaspetilor peste 300 de portii de mincare. In timpul slujbei de hram, parintele Daniel s-a rugat pentru binele celor prezenti, pentru ajutor de la Dumnezeu, dar si pentru cei care au ajutat sfinta biserica si carora a tinut sa le multumeasca: Ninel Balan, "Brio Company" SRL, "Sisan Exim" SRL, "Pinamel Trade" SRL, "Vetconsult" SRL, "Urbanserv".
Biserica "Cuviosul Dimitrie cel Nou" a fost statornicita ca parohie braileana in anul 1996. Lucrarile au inceput mai tirziu, din pricina lipsurilor materiale, parohia aflindu-se in cel mai sarac si mai napastuit cartier al Brailei. Prin darnicia lui Ion Balan, care a donat parohiei doua locuri de casa de 764 mp si o insemnata cantitate de caramida, ctitoria a prins contur. Prima slujba la noul lacas, mai precis in capela, a fost tinuta in ziua de 25 decembrie 1999, de Craciun. Acum, biserica este realizata, deja, in proportie de 80%. Turla bisericii si acoperisul au fost imbracate cu tabla, se lucreaza de zor la vitralii si in Sf. Altar, iar streasina sfintului lacas e aproape gata. S-a realizat si instalatia electrica, valoarea totala a devizului (incluzind acoperisul si finisajele) fiind de aproape 700 de milioane de lei vechi. Soclul exterior, sala mare a bisericii, precum si Sf. Altar, urmeaza a fi definitivate. Biserica va avea, la cruce, 17,5 metri.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro