Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Biserica a cheltuit miliarde de lei pentru enoriasii saraci

Prin intermediul Biroului de Asistenta Sociala de pe linga Protopopiatul Braila, condus de pr. Tudor Gheorghe, si a celor patru asistenti sociali de la parohiile Radu Negru, Sfanta Filofteia, Inaltarea Domnului si Sfintii Arhangheli, in primele sase luni ale anului, au fost realizate (numai in municipiu) nu mai putin de 993 de anchete sociale si 471 de vizite la cazurile sociale dificile, precizeaza surse bisericiesti. Ajutoarele banesti acordate de Biserica numai in cazurile sociale s-au ridicat la suma de 807.150.000 de lei.
In Duminica Ortodoxiei, in toate scolile brailene s-au organizat concursuri de icoane, cele mai bune lucrari fiind premiate de parohii cu suma totala de 40.000.000 de lei. La Duminica Infricosatoarei Judecati, detinutii din Penitenciarul Braila si asistatii din celelalte istitutii ale statului au primit ajutoare de peste 38.000.000, iar la Duminica Sfintei Cruci, de 26.900.000 de lei. Cel mai amplu program filantropic s-a desfasurat in Postul Mare, cind 40 de familii sarace din municipiu si judet au primit ajutoare materiale si banesti de aproape jumatate de miliard de lei. Concomitent, credinciosii parohiilor au participat, cu mic cu mare, la colecta pentru sinistrati, suma totala donata celor napastuiti fiind de 221.465.000 de lei.
In aceeasi perioada, preotii si credinciosii au participat la actiuni menite a-i ajuta pe copiii cu nevoi speciale, urmarindu-se, totodata, prevenirea abandonului scolar. Nu mai putin de 40 de micuti de la Gradinita "Familia" (parohia "Adormirea Maicii Domnului") beneficiaza si in prezent de intretinere si ingrijire zilnica. Cele doua cabinete medicale parohiale ("Sf. Nicolae" si "Adormirea Maicii Domnului") au oferit consultatii si medicamente gratuite unui numar de 276 de pacienti saraci. Totodata, la parohia "Sfintii Arhangheli", din Centrul Vechi, 260 de copii au primit meditatii gratuite, prin grija comitetului parohial, pe baza de voluntariat.
La ora actuala, nu mai putin de 550 de persoane nevoiase beneficiaza de o masa calda gratuita - zilnic sau de doua ori pe saptamina -, la cantinele sociale infiintate pe linga parohiile "Sf. Spiridon Vechi", "Nasterea Domnului", "Cuv. Parascheva", "Sf. Arhangheli", "Buna Vestire", "Sf. Cruce", "Sf. Apostoli", "Inaltarea Domnului" si "Sf. Filofteia". Valoarea totala a ajutoarelor financiare si materiale acordate de parohiile apartinatoare de Protopopiatul Braila in primul semestru al anului 2006 a fost de 2.505.420.000 de lei vechi, precizeaza surse oficiale bisericesti din cadrul Episcopiei Dunarii de Jos Galati. Cea mai mare parte a ajutoarelor acordate provin din donatii facute de credinciosii de rind.
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii