Biscuiţii Phoenix, gustul de altădată | Obiectiv Vocea Brailei Mergi la conţinutul principal

Biscuiţii Phoenix, gustul de altădată

• cunoscutul producător local de biscuiţi şi-a extins gama de produse • Phoenix Ind Brăila are în pregătire o nouă gamă de biscuiţi zaharoşi cu care şi-a propus să cucerească piaţa europeană 

 

Cel mai mare producător local de biscuiţi, Phoenix Ind Brăila, şi-a dezvoltat în timp o puternică piaţă de desfacere în România, ajungând în prezent cu produsele sale în minimarketurile şi magazinele de proximitate din toată ţara, dar şi în magazinele din China.

Într-o piaţă a biscuiţilor cu o concurenţă foarte mare, mai ales din partea brandurilor străine, retehnologizarea permanentă, prezenţa la târguri internaţionale de profil, multe ore de muncă în laborator pentru noile sortimente de biscuiţi, un continuu studiu a ceea ce îşi doresc consumatorii, reprezintă cheia afacerii de la Phoenix Ind SA.

După anul 2012, Fabrica de biscuiţi Phoenix Ind a început un amplu proces de retehnologizare, cu investiţii de peste 10 mililoane lei. A fost achiziţionat în 2013 din Olanda un cuptor performant, în 2015 s-a finalizat implementarea unui proiect cu fonduri europene pentru înlocuirea liniei de producţie, cu echipamente din Italia, cu extinderea spaţiului şi a capacităţii de producţie.

Pentru viitorul apropiat, compania vizează pătrunderea şi pe piaţa biscuiţilor zaharoşi, gen cookies, mai scumpi, dar cu care sigur îi va cuceri pe europeni (în Italia şi Spania consumul de biscuiţi a ajuns la 6,1 kg pe cap de locuitor, în Franţa, la 5,1 kg pe cap de locuitor, iar în Romania la 2,5 kg pe cap de locuitor, după cum arătau în 2017 datele companiei de cercetare de piaţă Euromonitor).

“Am gândit lucrurile în perspectivă şi am achiziţionat o linie de producţie hibrid, cu ajutorul căreia să putem realiza atât biscuiţii glutenoşi, cu care deja suntem cunoscuţi pe piaţă, dar şi biscuiţii de tip zaharoşi, mai scumpi, dar mai pe gustul consumatorilor din piaţa europeană. Am început cu biscuţii de tip eugenia cu cremă de cacao, la care am tot adăugat, la cererea consumatorilor, alte sortimente: lămâie, frişcă, nucă de cocos, miere şi capuccino. Preferinţele clienţilor sunt diferite de la regiune la regiune, de la ţară la ţară. De exemplu, avem un client din China unde exportăm lunar 14 tone, adică peste 500.000 de biscuiţi de tip eugenia doar sortimentul cu cremă de capuccino. Cu un alt client din Beijing, negociem un contract pentru întreaga noastră gamă de produse, dar într-o altă formă de prezentare şi ambalare. La noi în ţară, 90% din cerere vine pentru biscuitele cu crema de cacao: clasic sau cu «muuultă cremă» - noul nostru produs Lizuca. Gama noastră de produse este completată de biscuiţii simpli Nino: cu vanilie, cu lapte şi cu cacao şi de biscuiţii săraţi Appetino”, ne-a declarat dl. Cristian Cibu, administratorul “Phoenix Ind” Brăila. 

Compania brăileană s-a dezvoltat solid în ultimii ani ajungând în prezent la o cifră de afaceri anuală de peste 7 milioane lei şi o echipă de peste 55 de salariaţi (din care 40 implicaţi direct în procesul de producţie). În continuare firma caută să-şi extindă echipa, ţinta imediată fiind aceea de a reuşi să formeze două schimburi.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053, 0740-080289
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro