Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

"Biletelul roz" ii pune pe jar pe parlamentarii braileni

Parlamentarii de Braila sint bulversati de scandalul iscat la cel mai inalt nivel pe scena politica romaneasca, din cauza faimosului biletel scos la iveala de Elena Udrea, biletel trimis de premierul Tariceanu presedintelui Basescu, in scopul de a-l face pe acesta sa intervina la Parchet in favoarea lui Patriciu. Cu toate acestea unii il vad vinovat de situatia creata numai pe Tariceanu, altii considera ca toti cei trei implicati fac jocuri periculoase care afecteaza imagini, credibilitati si nu reprezinta un semn bun pentru tara.
Astfel, senatorul PSD Aurel Simionescu s-a aratat de parere ca toate cele trei personaje implicate in acest scandal au procedat cit se poate de incorect: "Tariceanu nu a procedat bine pentru ca favoruri de genul acelora pe care le solicita el nu se cer pe biletele roz. Ori facea adrese oficiale daca nu avea nimic de ascuns, ori nu o mai facea. Basescu a actionat gresit cind, in loc sa iasa atunci sa spuna ce il deranjeaza, a pus biletul bine intr-un "dosar rosu" pentru a-l scoate acum. Asta nu e un gest demn de un presedinte al unei tari. Udrea a actionat gresit deoarece o persoana care s-a perindat prin functiile pe care le-a detinut dumneaei nu poate proceda acum ca Agamita Dandanache. Cei care o sustin acum ar trebui sa se gindeasca ca Udrea poate scoate oricind biletele, poze si nu stiu ce inregistrari despre ei. Nu ar trebui sa aiba nimeni incredere in ea, ba, mai mult, ar trebui indepartata din functiile publice. Acum, ar trebui ori sa isi dea demisia si Tariceanu si Basescu, ori sa inteleaga ca nu trebuie amestecate institutiile pe care le conduc in problemele personale. E vorba de Presedintie si Guvern nu de afacerile personale".

"Este o inabilitate semnificativa trimiterea unui astfel de biletel"

La rindul sau, senatorul PLD Dan Sabau nu se poate abtine sa nu il blameze pe fostul sau coleg de partid, Tariceanu, pentru gafa facuta: "Este o inabilitate semnificativa trimiterea unui astfel de biletel. In termeni juridici ridica o mare problema in legatura cu independenta celor trei puteri in stat. Il felicit insa pe Basescu ca nu a dat curs rugamintii de pe biletel, avind in vedere ca in perioada respectiva relatiile erau destul de apropiate in interiorul Aliantei si asta denota luciditatea presedintelui. Intre Basescu si Tariceanu lucrurile au decurs ca la un divort si eu ii cam dau dreptate lui Basescu in acest caz".
In ceea ce il priveste, deputatul PLD Gabriel Sandu a tinut sa precizeze ca tocmai datorita comportamentului de acest gen al lui Tariceanu a decis sa paraseasca PNL: "Unul dintre motivele pentru care am plecat din PNL a fost dictatura celor care fac parte din adunarile generale sau consiliile de administratie ale lui Patriciu. 75% din PNL e format din aceste persoane. Tariceanu e actionar “Rompetrol” si e si un dosar de urmarire penala pe tema asta. Dupa tot ce a facut ar trebui sa isi dea demisia. Dintre toate firmele din Romania s-a gasit sa o favorizeze pe cea la care e actionar. E prea de tot".

"Afacerea biletelul reprezinta inceputul sfirsitului pentru Traian Basescu"

In acelasi timp, deputatul democrat Horia Vasioiu ne-a declarat ca, din punctul sau de vedere, dupa toata povestea cu biletelul roz, relatiile dintre cele doua palate vor fi strict institutionale: "Mi se pare un lucru extrem de important pentru politica romaneasca. E clar ca Tariceanu a mintit si a mintit in fata intregului popor. Este de remarcat ca s-au acumulat tensiuni foarte mari intre Palatul Cotroceni si Palatul Victoria. Nu mai poate fi vorba de colaborare si dialog intre acestea doua, ci vor fi doar relatii strict institutionale. Sa vedem cum vor decurge lucrurile dupa inceperea sesiunii parlamentare".
Pe de alta parte, deputatul PSD Alin Teodorescu este de parere ca "afacerea biletelul reprezinta inceputul sfirsitului pentru Traian Basescu" si ca "Basescu a dovedit ca nu stie de ce e presedintele Romaniei. Foloseste o doamna ca sa transmita mesaje politice, acuza pe toti de colaborare cu oligarhiile, in schimb el este inconjurat de cei mai mari oligarhi".
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii