Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Bilantul sportului brailean in 2006 - 285 medalii nationale si 15 internationale

Raportul privind activitatea Directiei pentru Sport in anul 2006 a cuprins mai multe puncte. La primul, care a vizat promovarea sportului de performanta s-a actionat in urmatoarele directii: sustinerea cu prioritate a activitatii sportive la nivelul copiilor si juniorilor de la CSM si LPS si din structurile sportive capabile sa asigure conditii necesare pentru selectia, pregatirea si promovarea sportivilor la loturile nationale, sustinerea disciplinelor si probelor sportive in functie de valoarea, traditia si gradul de dezvoltare a fiecareia la nivel judetean, sprijinirea centrelor olimpice de juniori la box si natatie, incurajarea initiativelor privind organizarea de competitii nationale si internationale la ramurile de sport cu rezultate confirmate, intensificarea actiunilor de asistenta tehnico-metodica in procesul de pregatire din sectiile de performanta, continuarea colaborarii cu Inspectoratul Scolar Judetean si cu federatiile sportive.
In cadrul programului "Promovarea Sportului de performanta DSJ a avut in calendarul anului trecut 65 de activitati sportive pe care le-a realizat in colaborare cu marile grupari sportive brailene, CSM si LPS, cu Federatiile de natatie si box precum si cu Asociatiile Judetene de sah, go si handbal.

Cheltuieli de 450 024 Ron pentru calendarul competitional

DSJ a avut 70 de competitii cuprinse anul trecut in calendarul sportiv, dintre care doar 59 au fost finantate, valoarea totala a cheltuielilor efectuate find de 450 024 Ron.
Directia pentru Sport a mai organizat in judet 16 competitii, altele decit cele prevazute in calendar, iar numarul sportivilor legitimati care au primit alimentatie de efort din bugetul sau s-a ridicat la 442, valoarea totala a cheltuielilor efectuate pentru acordarea alimentatiei de efort fiind de 73 141 Ron.
Principalele ramuri de sport care au punctat pe plan national in 2006 au fost natatia cu 184 de medalii si atletismul cu 33 de medalii. Sectia de kaiac canoe a CSM-ului a obtinut 17 medalii iar go-ul cu doua mai putin.
Atletismul a fost cel mai prolific pe plan international, cu 5 medalii, urmat de kaiac canoe si karate traditional, ambele cu cite 3 medalii.
In total, sportivii braileni au obtinut 285 de medalii in competitiile interne si 15 in cele internationale.

Protocol de colaborare cu ISJ-ul pentru derularea unor actiuni sportive comune

In cadrul programului Sportul pentru toti, DSJ a avut cuprinse in calendar 35 de competitii dintre care a finantat 22, valoarea totala pentru organizarea si desfasurarea lor fiind de 15 000 de Ron.
Au mai fost organizate si 14 actiuni sportiv-recreative, altele decit cele cuprinse in calendar pentru care s-au alocat 11 557 Ron.
reprezentanta in teritoriu a ANS-ului a mai actionat pentru intretinerea si dezvoltarea bazei materiale din municipiu si judet, dar si pentru reglementarea relatiilor de colaborare cu diverse institutii si structuri guvernamentale in domeniul prevenirii consumului de droguri si a altor substante dopante.
In paralel au fost demarate demersurile de finalizare a protocolului de colaborare cu Inspectoratul Scolar Judetean pentru derularea unor activitati sportive comune, printre care si desfasurarea calendarului Olimpiadei Nationale a Sportului Scolar.
Categorie articol: 

Din cauza unor probleme ce țin de platforma Facebook, secțiunea “Comentarii” de pe platforma noastră online nu este, pentru moment, funcțională. Ne cerem scuze pentru acest incovenient și sperăm că situața va fi rezolvată cât mai curând.

Va puteți exprima opiniile, în continuare, pe pagina Facebook a cotidianului nostru,

https://www.facebook.com/Obiectiv.VoceaBrailei

Like / Share

Comentarii