Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Bilant parlamentar, la jumatate de mandat

La doi ani de activitate parlamentara, deputatul PD de Braila Horia Vasioiu se poate lauda cu 6 initiative legislative, 11 interpelari ale diversilor ministri, 9 declaratii politice, mii de audiente acordate, 150 de memorii primite si transmise organelor in drept, precum si o serie de actiuni de lobby, pentru ca diverse proiecte ale judetului sa primeasca finantare. Citeva dintre initiativele legislative semnate de Vasioiu in acesti doi ani s-au referit la: * modificarea Legii nr.50/ 1991, privind autorizarea lucrarilor in constructii * Modificarea Legii administratiei publice locale nr. 215 * Propunere legislativa privind infiintarea Biroului Unic pentru depunerea formularelor privind obligatiile declarative ale persoanelor fizice autorizate, persoanelor juridice si ale altor entitati care au calitatea de angajator * Propunere legislativa pentru declararea zilei de "1 ianuarie - Ziua Romaniei Europene". In ceea ce priveste interpelarile, amintim, printre altele: * Interpelare adresata primului ministru privind Hotarirea de Guvern 512/ 2002, prin care cele 1000 de ha au fost cedate Galatiului * Interpelare adresata ministrului Comunicatiilor si Tehnologiei Informatiei, dl. Zsolt Nagy, privind modul in care sint distribuite pensiile in judetul Braila * Interpelare adresata presedintelui Agentiei Nationale a Functionarilor Publici, dl. Jozsef Birtalan, privind refuzul Consilului Judetean Braila de a stabili caracterul functiei de director general al Directiei Generale de Asistenta Sociala si Protectie a Copilului * Interpelare adresata primului ministru privind Hotarirea de Guvern 512 din 23 mai 2002, prin care cele 1000 de ha au fost cedate Galatiului * Interpelare adresata presedintelui Agentiei Nationale a Functionarilor Publici, dl. Jozsef Birtalan, privind refuzul Consilului Judetean Braila de a stabili caracterul functiei de director general al Directiei Generale de Asistenta Sociala si Protectie a Copilului * Interpelare adresata primului ministru privind Hotarirea de Guvern nr. 512 din 23 mai 2002 * Interpelare adresata ministrului Finantelor Publice, Sebastian Vladescu, privind modul in care se fac achizitiile publice la Consiliul Judetean Braila.
Vasioiu are in palmaresul primilor doi ani ai actualului mandat si 9 declaratii politice, care au vizat, printre altele: * initiativa ministrului Agriculturii de a scoate la lumina dedesubturile unor contracte incheiate de Agentia Domeniilor Statului, in special cel cu Culita Tarita, privind Insula Mare * Sustinerea noilor formulare de de declaratii de avere, promovate de ministrul Justitiei, Monica Macovei * Despre vinovatii si responsabilitati in ceea ce priveste amenajarile hidrotehnice si inundatiile din primavara * Necesitatea reformarii din temelii a Politiei si a sistemului judiciar * situatia persoanelor nedreptatite de legile retrocedarii si speranta ca noile reglementari legislative vor face dreptate * modul in care primarul Brailei, Constantin Cibu, intelege sa-si indeplineasca mandatul.

"Nu am reusit, din pacate, alaturi de liberali, sa mentinem functionala Alianta D.A. la nivelul Brailei"

Pe de alta parte, deputatul democrat a primit si transmis mai departe, la organele abilitate, 150 de memorii, din partea diversilor cetateni si a acordat audiente unui numar de circa 1.500 de persoane: "Solicitarile au fost dintre cele mai diverse, si au vizat: cereri de locuinte, de locuri de munca, rezolvarea unor probleme legate de justitie, in special retrocedari, ajutoare materiale, modificari sau completari ale unor acte normative, nemultumiri legate de activitatea unor institutii - Prefectura, primarii, Politie, Justitie etc".
Parlamentarul democrat trece la capitolul "realizari" pentru anul 2006 urmatoarele: "Am fost un parlamentar activ, care a participat la toate sedintele Camerei Deputatilor fara a avea vreo absenta, si am sprijinit din toate punctele de vedere promovarea legislatiei ce a vizat Programul de aderare a Romaniei la Uniunea Europeana. Am reusit obtinerea de fonduri guvernamentale pentru Festivalul H. Darclee, editia 2005. Am obtinut, prin lobby pe linga membrii Guvernului, suplimentarea fondurilor guvernamentale pentru:
transportul public de persoane brailean, programul de reabilitare a scolilor din Judetul Braila, dotarea scolilor din Judetul Braila"
Exista si nerealizari, iar dintre acestea, deputatul Vasioiu a amintit: "Cu toate eforturile - trei interpelari adresate primului ministru si un memoriu adresat ministrului Administratiei si Internelor - nu am beneficiat de sprijinul Prefecturii si al Consiliului Judetean, pentru a readuce in structura teritoriala a Judetului Braila a celor 1000 de hectare date abuziv in administrarea CLM Galati prin HG 512/2002. In plus, nu am reusit, din pacate, alaturi de liberali, sa mentinem functionala Alianta D.A. PNL - PD la nivelul Brailei, pentru a avea puncte de vedere comune in ceea ce priveste dezvoltarea si mai buna administrare a municipiului si judetului".
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii