Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Bijutier condamnat la 8 ani de inchisoare, pentru tentativa de omor

Desi a sustinut cu tarie ca este nevinovat, Neculai Ioan, 63 de ani, bijutier domiciliat in Bacau - un fel de "bulibasa" al romilor -, a fost trimis in judecata si, acum, condamnat la 8 ani de inchisoare si 2 ani pedeapsa complementara pentru tentativa la infractiunea de omor calificat. Inculpatul era cit pe ce s-o omoare pe fosta nora, care locuieste in cartierul Chercea, ajutat de sotia lui, Scortisoara. Cercetarile au fost disjunse, intrucit Scortisoara Ioan n-a catadicsit sa se prezinte la audieri.
Viorica R. B., din Chercea, a trait in concubinaj cu fiul inculpatului, Dorel, care a murit in urma cu 13 ani. Din relatia acestora, precizeaza procurorul Gheorghe Constantinoiu, de la Parchetul Judetean, au rezultat 5 copii, trei dintre acestia aflindu-se inca la domiciliul brailencei. Unul dintre copii este surdo-mut. Neculai Ioan s-a mutat de 4 ani in Bacau; de vreo trei ani, Viorica traieste in concubinaj cu Octavian I. si acest lucru nu a fost pe placul fostului socru. In ziua de 1 iulie 2006, precizeaza reprezentantii acuzarii, Neculai si sotia lui, Scortisoara, au purces la Braila, imbarcati in "Opelul Astra" cu numarul de inmatriculare BC-03-RYZ. Intentia lor era aceea de a-si lua nepotii la Bacau. Cum era de asteptat, fosta nora nu putea fi de acord.
In jurul orei 15.00, profitind de faptul ca barbatul Vioricai lipsea de acasa, bacauanul si nevasta-sa au dat buzna in curtea femeii, au prins-o pe aceasta de par si au tirit-o in strada. Victima tipa dupa ajutor cit o tineau plaminii, dar pina sa-i sara cineva in ajutor, socrul i-a tras mai multe lovituri in cap, cu o bita pe care-o luase din masina. Agresorul a fost la un pas de a o lovi pe o alta femeie, Nina, gravida in luna a 8-a, dar aceasta a scapat ca prin urechile acului. Dupa agresiune, Neculai Ioan si sotia lui au urcat in autoturism si au plecat, lasind-o pe Viorica inconstienta, la locul faptei. Mai mult moarta decit vie, din pricina gravelor leziuni craniene, Viorica R. B. a fost internata la Spitalul Judetean Braila, apoi la Spitalul "Sf. Andrei" Galati si, in final, la Spitalul de Urgenta "Dr. Bagdasar - Arseni" din Bucuresti, unde a si fost operata. Ea a avut nevoie de 80 de zile de ingrijiri medicale, insa a ramas cu sechele pentru tot restul vietii.
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii