Mergi la conţinutul principal

Bijuterie arhitectonică transformată în pericol public, în Centrul Vechi al Brăilei

• abandonat de proprietarul care locuieşte în Bucureşti, imobilul situat pe strada Vapoarelor, nr. 6, s-ar putea prăbuşi în orice moment • printr-o minune, zidurile casei respective încă rezistă • n-a mai rezistat, însă, gardul de la stradă al proprietăţii • zidul masiv, făcut din cărămidă şi tencuit, s-a prăbuşit zilele trecute peste trotuar şi ar fi putut omorî pe oricine s-ar fi aflat în zonă • din fericire, n-a trecut nimeni pe trotuar în acel moment • proprietarul imobilului, bucureşteanul în vârstă de 66 de ani, a fost amendat de cinci ori pe parcursul anului 2018, deoarece nu ia măsuri pentru reabilitarea clădirii şi a curţii acesteia, care în prezent arată ca o groapă de gunoi

 

Cândva o adevărată bijuterie arhitectonică, un imobil situat în Centrul Vechi al Brăilei, mai exact pe strada Vapoarelor, nr. 6, a ajuns în prezent într-o asemenea stare de degradare încât lasă impresia că s-ar putea prăbuşi în orice moment. Doar o minune face ca această clădire să reziste încă. Zilele trecute, însă, pericolul a devenit cât se poate de real, atunci când nu pereţii casei ci un gard făcut din cărămidă, aferent curţii respective, a căzut efectiv pe trotuarul străzii.

“Noi am atras atenţia în repetate rânduri despre această casă care stă să cadă, de pe strada Vapoarelor, nr. 6, iar acum câteva zile nu a căzut casa, ci gardul de beton, de a speriat toţi vecinii. Norocul a fost că nu se afla nimeni pe trotuar!”, ne-a transmis brăileanca Verginica B., locatară a străzii Vapoarelor.

Pe cât de degradat este imobilul, pe atât de murdară este şi curtea acestuia, care de câţiva ani buni a fost transformată într-o adevărată groapă de gunoi, de divese persoane lipsite de civilizaţie şi de bun simţ.

Clădirea este efectiv abandonată, deşi are proprietar. Acesta nu locuieşte în Brăila şi nu dă semne că ar avea intenţia să investească pentru reabilitarea proprietăţii sale de pe strada Vapoarelor, în ciuda faptului că a fost sancţionat în repetate rânduri de Poliţia Locală. “Referitor la imobilul situat pe str. Vapoarelor la nr. 6, vă informăm că pe parcursul anului 2018 şi până în prezent proprietarul a primit 5 sancţiuni contravenţionale în valoare totală de 3.000 lei, atât pentru neasigurarea lucrărilor de reparaţii a părţilor exterioare ale clădirii cât şi pentru nemenţinerea curăţeniei, conform HCLM 5/2003. Proprietarul, A.A., are 66 de  ani şi locuieşte în Bucureşti”, ne-a transmis Biroul de Presă al Poliţiei Locale Brăila.

Gardul de cărămidă prăbuşit pe strada Vapoarelor, care ar fi putut provoca o adevărată tragedie dacă ar fi surprins pe cineva pe trotuar în momentul căderii, nu este, din păcate, un caz singular în Brăila. Reamintim că, la sfârşitul lunii decembrie 2018, o porţiune din faţada unei clădiri de pe strada Mihai Eminescu s-a desprins şi a căzut pe trotuar. Din fericire, nici atunci nu a fost nimeni rănit. Clădirea respectivă este deţinută de un om de afaceri brăilean care, între timp, a început lucrările de reabilitare.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro