Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Biciclist accidentat mortal pe dig Brăila - Galați

* în această dimineață, în jurul orei 06.10, un bărbat se deplasa pe drumul de acces dinspre stația de epurare, pe o bicicletă, fără a purta vestă reflectorizantă * el s-ar fi angajat să pătrundă în intersecția cu DN 22B, fiind acroșat de o autoutilitară * în urma impactului, biciclistul care nu a fost încă identificat nu a mai scăpat cu viață * un alt biciclist, care era băut, a fost accidentat aseară de un șofer în municipiu

 

 

 

 

Un biciclist și-a pierdut viața, în urma unui accident rutier produs pe dig Brăila - Galați. În zorii zilei, el a vrut să iasă pe drumul național, însă nu purta vestă reflectorizantă și, cel mai probabil, nu a fost observat de șoferul care l-a lovit. Biciclistul nu a fost încă identificat.

Potrivit datelor transmise de la Inspectoratul de Poliție Județean Brăila, în această dimineață, în jurul orei 06.10, un bărbat se deplasa pe drumul de acces dinspre stația de epurare, pe o bicicletă, fără a purta vestă reflectorizantă și s-ar fi angajat să pătrundă în intersecția cu DN 22B. Acesta a fost acroșat de o autoutilitară, condusă de un brăilean, în vârstă de 39 de ani, care se deplasa regulamentar dinspre Brăila către Galați.

În urma evenimentului a rezultat decesul biciclistului, iar cadavrul acestuia a fost transportat la Serviciul de Medicină Legală Brăila.

Șoferul autoutilitarei a fost testat cu aparatul alcooltest, rezultatul fiind negativ.

În cauză a fost întocmit dosar penal, fiind continuate cercetările sub aspectul săvârșirii infracțiunii de ucidere din culpă.

În seara de 21 septembrie, în jurul orei 19.30, un alt biciclist a fost acroșat de un autovehicul, pe strada Comuna din Paris, însă acesat a fost doar rănit. Potrivit polițiștilor, un bărbat de 51 de ani se deplasa pe bicicletă, aflându-se sub influența alcoolului. Acesta a fost acroșat de un autovehicul condus de un brăilean de 34 de ani care se deplasa regulamentar. Șoferul autovehiculului a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind negativ.

Biciclistul a fost și el testat, rezultând că avea în aerul expirat o îmbibație alcoolică de 0,53 mg/l alcool pur în aerul expirat. În urma evenimentului a rezultat vătămarea corporală a biciclistului, care a fost transportat la spital pentru îngrijiri medicale.

În cauză a fost întocmit dosar penal și se continuă cercetările.

 

Sfaturi pentru bicicliști

 

Pe această cale, polițiștii rutieri recomandă bicicliștilor să poarte imbrăcăminte cu elemente fluorescent-reflectorizant, în afara și în interiorul localităților unde nu funcționeaza iluminatul public, de când se înnoptează și până în zorii zilei sau cand vizibilitatea este redusă. În plus, bicicliștii nu trebuie să circule sub influența alcoolului și este recomandat să nu transporte obiecte care incomodează sau pun în pericol conducerea bicicletei sau ceilalți participanți la trafic.

Alte recomandări ale polițiștilor pentru bicicliști:

- nu schimba direcția de mers înainte să semnalizezi celorlalți participanți la trafic, intenția ta și nu frana brusc, deoarece poți fi lovit din spate sau poți derapa;

- nu pleca cu bicicleta dacă nu este dotată cu toate dispozitivele prevăzute de regulamentul din Codul Rutier. Aceste elemente includ far galben sau alb pe față, lumina roșie, dar și dispozitive reflectorizante pe spate;

- circulați pe banda 1, cât mai aproape de trotuar, în cazul în care nu există pista de biciclete. Excepție fac cazurile în care trebuie să schimbați direcția de mers spre stânga. Încadrați-vă din timp pe bandă și semnalizați cu mâna intenția dumneavoastră.

- pentru mai multă siguranță purtați casca de protecție.
Categorie articol: 

Din cauza unor probleme ce țin de platforma Facebook, secțiunea “Comentarii” de pe platforma noastră online nu este, pentru moment, funcțională. Ne cerem scuze pentru acest incovenient și sperăm că situața va fi rezolvată cât mai curând.

Va puteți exprima opiniile, în continuare, pe pagina Facebook a cotidianului nostru,

https://www.facebook.com/Obiectiv.VoceaBrailei

Like / Share

Comentarii