Mergi la conţinutul principal

Biblioteca digitala sonora pentru persoanele cu dizabilitati

Ieri, incepind cu ora 12.00, la sediul Bibliotecii Judetene "Panait Istrati", din Piata Poligon nr. 4, a avut loc deschiderea oficiala a unui parteneriat intre biblioteca si Asociatia Nevazatorilor din Romania, filiala Braila. Prin intermediul acestuia, biblioteca braileana va furniza un nou serviciu, adresat tuturor persoanelor cu dizabilitati ce consta in accesul la o biblioteca digitala sonora. La eveniment au fost prezenti directorul bibliotecii judetene, Dragos Neagu, vicepresedintele Consiliului Judetean, Giana Patrascu, presedintele comisiei de cultura din cadrul Consiliului Judetean, Marian Sirbu si presedintele Asociatiei Nevazatorilor, Adrian Frincu. "Avem sansa sa participam azi la deschiderea unui proiect generos, destinat persoanelor cu nevoi speciale. Practic, nevazatorul poate accesa biblioteca virtuala si multe altele. Nevazatorii vor putea participa la evenimentele importante organizate de conducerea bibliotecii. Sint lucuri absolut remarcabile prin faptul ca nevazatorii au nevoie sa fie integrati in activitatea locala", a punctat Adrian Frincu, care, apoi a aratat celor prezenti cum functioneaza programul. "In tara mai sint inca doua proiecte asemanatoare, la Iasi si la Focsani. Consideram ca este mult mai facila aceasta abordare tehnologica. Acum, putem sa satisfacem nevoile de informare ale persoanelor cu dizabilitati. Sintem prima biblioteca din tara care folosim conversia scrisului in sunet", a mai spus Dragos Neagu.
Persoanele cu dizabilitati de vedere vor putea accesa www.bjbraila.ro/nvda, intitulata "pagina persoanelor cu handicap", unde vor putea audia pagini de literatura romana si straina. Pagina fiind in dezvoltare, se primesc orice sugestii pentru imbunatatirea calitatii informatiilor pe adresa: webmaster@bjbraila.ro.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro