Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Biblioteca care este a lu' Stancu

Presedintele Consiliului Judetean, Gheorghe Bunea Stancu, spune ca nu-i pasa de ceea ce zic ziaristii ori oamenii de cultura pe care ii numeste "asa-zisi intelectuali" despre decizia sa de a muta Biblioteca Judeteana intr-o fosta cantina a Liceului de Chimie. Spune ca nu da doi bani pe parerile altora si ca, de fapt, cineva are ceva cu el personal. Spune ca oricum va duce la bun sfirsit acest demers si ca nu tine cont de ceea ce spun altii, pentru ca decizia sa de a muta biblioteca este foarte buna si corecta. Ca "nu exista nici un motiv de ingrijorare sau mai ales de protest legat de viitoarea locatie din Soseaua Buzaului", ca "este respectat interesul general al cetatenilor Brailei" si ca viitorul spatiu "nu se afla intr-o zona periferica". Ba chiar ca ziaristii, "din dorinta de a iesi din anonimat, incearca sa incite colectivitatea locala impotriva unor actiuni si demersuri realiste, care conduc la imbunatatirea... accesului la cultura si informatie".
De fapt, Stancu nu vrea sau mai degraba nu poate sa inteleaga cum stau lucrurile. Ziaristii nu scriu pentru a iesi din anonimat. Nu au nevoie de asta. Scriu ca sa informeze si uneori sa ia atitudine si sa-si exprime punctul de vedere. Ca Stancu nu poate accepta si un alt punct de vedere decit al sau n-ar fi o problema, dar ca sa jigneasca pe cineva - pe care, in alte circumstante, l-ar injura in fata - doar pentru ca nu-i impartaseste opinia e cu totul altceva. Ca nu-i pasa despre ceea ce zic altii vizavi de problema mutarii bibliotecii spune multe despre tipul de politician pe care il reprezinta Stancu, mai ales ca decizia e una mai degraba unilaterala, din moment ce Consiliul Judetean nu s-a pronuntat inca asupra acestui aspect, neavind ocazia sa o faca.
In realitate, problema e mult mai simpla. Noi, ziaristii de la "Obiectiv", plus multi alti braileni, credem ca mutarea Bibliotecii Judetene din Casa Tineretului la Liceul de Chimie e o idee extrem de proasta. Chiar daca e vorba despre o mutare provizorie - care oricum va dura citiva ani - pina la refacerea fostului sediu din Piata Poligon, unde ar trebui sa functioneze Biblioteca, consideram ca tot e vorba despre o idee proasta, in contextul in care institutia ar fi putut ramine in Casa Tineretului pina la finalizarea lucrarilor de la vechiul sediu. Ce rost are sa faci o asemenea mutare, care necesita si o investitie uriasa, daca tot e provizorie? Doar pentru a se face la Casa Tineretului bar si sala de popice si biliard? Personal, prefer ca spatiul sa fie ocupat de Biblioteca decit sa vad toti smecherii, baietii de bani gata, proxenetii, putorile si interlopii Brailei jucind popice si biliard acolo. Imi amintesc ce tiganie era la Casa Tineretului cind in aceasta functiona o discoteca si o circiuma, si am salutat atunci decizia CJ de a rezilia contractul respectiv. Iar acum, decit sa se transforme Casa Tineretului intr-un cuib al cefelor groase din oras - pentru ca asta se va intimpla - prefer sa ramina aici Biblioteca Judeteana. E doar o dorinta a mea si a altora, si poate ca majoritatea brailenilor nu ne-o impartasesc. Dar prin acest demers al cotidianului nostru, de a declansa o dezbatere publica pe tema oportunitatii mutarii Bibliotecii la Liceul de Chimie - care, orice ar spune unii si altii, este o zona periferica, de-a dreptul izolata - nu dorim altceva decit sa aflam care este opinia generala a brailenilor, cu care Stancu o face acum pe micul dictator. Pentru ca degeaba spune seful CJ ca nu are nici un interes personal acolo, din moment ce se poarta ca si cum Biblioteca ar fi a lui.
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii