Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Benazir Bhutto a decedat dupa ce a fost impuscata in zona gitului

Sotul fostului premier pakistanez Benazir Bhutto a declarat pentru postul de televiziune Geo TV ca aceasta a decedat dupa ce a fost impuscata in zona gitului, relateaza CNN.
Atacul a provocat moartea a cel putin 16 persoane si ranirea altor 40, a declarat Tariq Azim Khan, fostul ministru pentru Informatii din Pakistan.
Atacatorul ar fi detonat o bomba in timp ce incerca sa intre in mijlocul celor citorva mii de persoane care se reunisera pentru a asculta discursul lui Bhutto.
Bhutto parasea mitingul in momentul in care s-a produs atacul si a fost transportata la spital in stare de inconstienta, a anuntat postul de televiziune Geo TV.
Imaginile difuzate de la locul incidentului infatiseaza o serie de persoane ranite, transferate in ambulante.
Anterior, patru sustinatori lui fostului premier pakistanez Nawaz Sharif au murit dupa ce membrii unui alt partid de opozitie au deschis focul asupra lor in timpul unui miting organizat in apropiere de aeroportul din Islamabad, a anuntat politia locala.

Cel putin 16 victime in atentat

Atentatul soldat, joi, cu moartea fostului premier pakistanez Benazir Bhutto a provocat si decesul altor cel putin 16 persoane si ranirea altor 56, a anuntat Guvernul de la Islamabad, citat de AFP.
Trupurile a cel putin 16 persoane au fost evacuate din zona unde s-a produs atentatul de la Rawalpindi, oras alipit capitalei Islamabad, iar alte cel putin 56 de persoane au fost transportate la spitalele din zona.

Fostul premier pakistanez Nawaz Sharif promite "sa continue lupta" dupa moartea lui Benazir Bhutto

Fostul premier Nawaz Sharif le-a promis, joi, pakistanezilor ca va continua razboiul acestora dupa moartea liderului opozitiei, Benazir Bhutto, in urma unui atentat, relateaza AFP.
Sharif s-a adresat multimii adunate in fata spitalului unde fusese transportata Bhutto dupa ce a fost ranita in atentatul sinucigas soldat cu cel putin 15 morti la Rawalpindi, la periferia capitalei Islamabad.
"Va promit ca voi duce razboiul vostru mai departe", a spus Sharif, adresindu-se sustinatorilor lui Bhutto si celorlalte persoane adunate in fata spitalului, multe dintre ele manifestindu-si durerea la moartea fostului lider al opozitiei.
"Impartasesc durerea si jalea voastra, alaturi de intreaga natiune", a adaugat el.

Cetatenii pakistanezi, sfatuiti sa ramina in case

Autoritatile pakistaneze le-au recomandat cetatenilor sa ramina in case, in conditiile in care exista riscul izbucnirii unor violente dupa asasinarea fostului premier Benazir Bhutto, relateaza CNN.
Lidera opozitiei pakistaneze, Benazir Bhutto, a fost asasinata joi la finalul unui miting electoral care se desfasura la Rawalpindi.
Wasif Ali Khan, un membru al formatiunii PPP citat de BBC, a declarat ca decesul a intervenit la ora locala 18.16 (15.16 ora Romaniei).

Autoritatile americane condamna atacul impotriva lui Benazir Bhutto

Statele Unite au condamnat atacul in care a fost ucis liderul opozitiei pakistaneze, Benazir Bhutto, a declarat, joi, un oficial al Departamentului de Stat american, citat de Reuters.
"Atacul arata ca in Pakistan inca mai exista (forte) care incearca sa submineze procesul de reconciliere si dezvoltarea democratica a tarii", a precizat oficialul.
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii