Mergi la conţinutul principal

BEJ a admis una dintre cele trei sesizări formulate de USR Brăila contra PSD

* după ce a primit 3 sesizări din partea USR Brăila la adresa unor nereguli de campanie săvârşite de PSD în teritoriu, membrii Biroului Electoral Judeţean au dat verdictul * BEJ a respins sesizările referitoare la neregulile constatate de USR-işti în comunele Ulmu şi Vădeni, însă a admis-o pe cea privind comuna Şuţeşti

 

Biroul Electoral de Circumscripţie Judeţeană (BEJ) nr. 9 Brăila a admis una dintre cele trei sesizări făcute de USR în privinţa neregulilor electorale depistate în campanie. Reamintim că, liderul USR Brăila, Cătălin Stancu s-a plâns că la Ulmu au fost afişate postere electorale ale PSD într-un alt loc decât pe panourile electorale, mai exact, la un avizier în curtea unei instituţii. De asemenea, au găsit un panou mai mic decât cel prevăzut de lege în comuna Vădeni şi au precizat că nu mai au loc să îşi lipească afişele, iar la Şuţeşti au semnalat postere electorale PSD lipite în serie de câte 4 pe panouri, în loc să fie doar în dublu exemplar, aşa cum prevede legea.

Membrii BEJ Brăila au analizat fotografiile, filmările şi sesizările USR, au luat legătura cu primarii din comunele vizate şi într-un final au dat verdictul.

La Vădeni sesizarea a fost respinsă ca nefondată, deoarece s-a constatat că membrii USR nu s-au plâns primarului despre imposibilitatea lipirii afişelor. Ba mai mult, unul dintre locurile destinate afişajului electoral de pe panoul respectiv încă nu era ocupat.

În ceea ce priveşte cazul din comuna Ulmu, membrii BEJ au dat un verdict asemănător. Aceştia au respins acuzaţiile ca nefondate, deoarece la momentul deplasării la faţa locului, nu au mai găsit afişele PSD lipite în locuri nepermise.

Totuşi, pentru că aceste afişe electorale ale PSD au existat la data de 27.11.2016 depuse pe avizierul aflat în curtea Căminului Cultural al Comunei Ulmu, membrii BEJ au hotărât cu majoritate de voturi că se impune sesizarea Inspectoratului de Poliţie Judeţean Brăila pentru efectuarea de verificări specifice în vederea identificării şi sancţionării contravenţionale a persoanelor care au depus afişele electorale ale PSD în alte locuri decât cele prevăzute de lege”, se arată în cadrul deciziei afişate pe site-ul Prefecturii.

 

BEJ a admis sesizarea legată de Şuţeşti

 

În privinţa sesizării privind afişajul electoral nelegal al PSD din comuna Şuţeşti, membrii Biroului Electoral au analizat situaţia şi au constatat că întradevăr au fost lipite mai multe afişe în serie pe panourile electorale.

Prin urmare, membrii BEJ au hotărât „cu majoritate de voturi, că sesizarea formulată de USR este fondată, aşa încât se impune adminterea ei, obligarea PSD la înlăturarea afişelor electorale depuse în plus pe fiecare panou electoral, astfel încât să rămână maxim câte două afişe pe fiecare panou. În aceste condiţii (...) BEJ consideră că este necesară luarea unor măsuri administrative şi aplicarea unor eventuale sancţiuni contravenţionale, motiv pentru care urmează a sesiza autorităţile competente”.

 

 

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro