Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Batrina infometata si lovita de propriul fiu

O femeie de 70 de ani din localitatea Bertestii de Jos este infometata si batuta de fiul sau adoptiv, ajungind sa arate ca o stafie. Steliana I. locuieste cu fiul sau adoptiv, Marian, de 38 de ani, si cu cei doi baieti minori ai acestuia. In urma cu circa o jumatate de an, batrina a cazut la pat, iar restul familiei o considera o adevarata povara. Vecinii spun ca fiul sau isi ineaca necazul in bautura seara de seara si cind ajunge acasa, se razbuna pe cea care l-a crescut, injurind-o si lovind-o. Hranita din Paste-n Craciun, femeia a ajuns sa aiba circa 35 de kg, fiind numai piele si os, dar fiul nu permite vecinelor care ar dori sa-i aduca o farfurie cu mincare, sa intre in curte. Tot vecinii sustin ca, luind exemplul tatalui lor, cei doi baieti, specializati deja in furturi, au facut din batrina tinta bataii de joc si, uneori, o mai lovesc si ei.
"Batrina este paralizata in proportie de 80%, nu se poate misca si cu atit mai putin sa se hraneasca singura. Ajunsa in acest stadiu, ea ar avea nevoie de ingrijire medicala si de asistenta sociala, deoarece fiul sau nu numai ca nu ii ofera aceste elemente existentiale, dar o si bate si o infometeaza. Batrina este hranita pe ascuns de vecini, cind fiul acesteia este plecat de acasa. Toate acestea se intimpla deoarece fiul ei, de o luna de zile nu mai lasa pe nimeni sa o viziteze sau sa o ajute pe batrina, de frica sa nu cumva sa o ia si sa o duca la un azil sau la spital. Nici chiar noi, rudele ei, nu am fost lasate sa intram in curte sa o vedem, am fost amenintati cu violente daca vom face vreun demers in sensul eliberarii batrinei din situatia grava in care se afla. Fiul nu doreste ca batrina sa fi mutata la spital sau la azil, deoarece ar ramine fara pensia acesteia, fiul neavind nici un loc de munca", ne-a declarat disperata o ruda care locuieste in Brasov.
Vecinii admit ca aud seara de seara tipetele disperate si plinsul femeii, dar nu indraznesc sa intervina, de frica barbatului, care sare imediat la bataie. "Aud ca tipa in casa, dar ce sa-i fac? De ce tipa? Nu stiu, n-am vazut! Nu m-am dus niciodata sa vad ce se intimpla, nu e treaba mea. Cum sa intru eu la el in curte?", ne-a spus o vecina. "Tipa de durere, de foame. Eu seara, cind stau afara, vine el beat si o bate. Nu se baga nimeni, cum sa se bage, omul e stapin in curtea lui!", ne-a spus o alta sateanca.
Nici batrina nu indrazneste sa spuna cuiva ca este batuta, de frica sa nu o pateasca mai rau. "Pling ca nu mai am pe nimeni sa ma ajute. Ei, el nu ma loveste, doar ca ma mai trage, asa, mai se supara si el, ca fiecare. Se supara pe mine fiindca a plecat nevasta-sa, l-a parasit. Cica necazul a cazut pe el acum, necazul sa aiba grija de mine. Ce sa-i fac, e greu tare pentru el, dar nu vreau sa ma ia de aici, nu vreau sa plec, ca daca ma duce la o casa de batrini, nu mai vine nimeni sa vada de mine si nici n-o sa ma ingroape nimeni", ne-a spus Steliana I.
Fiul acesteia sustine ca nu a dat niciodata in ea si ca vinataile si taieturile le-a capatat cazind din pat. "Eu plec la treaba dimineata si daca am de treaba pina seara, la 6-7, ea sta singura aici si incepe sa tipe degeaba. Pai da', dupa mintea dvs., ea e om de batut? Ce sa bati la ea? Eu as vrea sa fie dusa la un azil, ca mi-ar fi si mie mai usor, mai am in grija si doi baieti, iar aia nu ma asculta deloc", ne-a declarat Marian I.
Sesizati de vecinii care spun ca nu mai suporta tipetele batrinei, care se aud seara de seara, atit primarul comunei cu asistentul social, cit si politistii au fost in mai multe rinduri la familia respectiva. De cite ori a fost intrebata daca este lovita, femeia a negat insa, iar despre plecat din casa, nici nu vrea sa auda, astfel incit autoritatile sint legate de miini.
"Nu putem sa o convingem sa o internam undeva, sa o ingrijeasca. Totusi, el este barbat, sotia a plecat de doi ani, copiii cind stau la Galati, cind stau aici. Noi am mai venit, dar degeaba, vedeti, daca vine cineva, n-o bate de fata cu acea persoana, si daca o bate cind sint numai ei, femeia nu recunoaste" ne-a spus Anisoara Stoian, asistent social in cadrul Primariei.
Autoritatile spun ca atit timp cit batrina nu recunoaste ca este batuta, nu pot face decit sa-l avertizeze pe fiul ei sa nu-si chinuiasca mama.
Categorie articol: 

Din cauza unor probleme ce țin de platforma Facebook, secțiunea “Comentarii” de pe platforma noastră online nu este, pentru moment, funcțională. Ne cerem scuze pentru acest incovenient și sperăm că situața va fi rezolvată cât mai curând.

Va puteți exprima opiniile, în continuare, pe pagina Facebook a cotidianului nostru,

https://www.facebook.com/Obiectiv.VoceaBrailei

Like / Share

Comentarii