Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Batrin condamnat pentru tentativa de omor

Locatar pe strada Dorobanti, Vasile Burcus, un batrin pus pe harta, a fost condamnat la 3 ani de inchisoare, pentru tentativa de omor, infractiune savirsita asupra cumnatului sau, Gheorghe Techiu. Victimei i-au fost necesare 30 de zile de ingrijiri medicale. Agresiunea s-a petrecut, culmea, in noaptea de Inviere, in momentul in care brailenii evlaviosi se intorceau de la biserica.
Vasile Burcus locuieste intr-un imobil de pe B-dul Dorobanti, impreuna cu sotia, cumnatul si alte doua rude, bineinteles, in camere separate. Incidentul s-a petrecut in noaptea de 30 aprilie/ 1 mai 2005, cind toti crestinii sarbatoreau Invierea Domnului si se pregateau sa ciocneasca oua de Pasti. Potrivit dosarului penal definitivat de procurorul criminalist Mircea Ionescu, de la Parchetul Judetean, in noaptea respectiva, sotia inculpatului se afla la biserica, la slujba. Profitind de acest lucru, Vasile Burcus a dat pe git o cantitate apreciabila de alcool si a inceput sa faca scandal acasa. In jurul orei 1.00, el l-a luat la injuraturi pe cumnatu-sau Gheorghe Techiu, adresindu-i, totodata, expresii indecente. Ca sa scape de el, Techiu l-a imbrincit, gonindu-l, practic, din fata camerei in care locuieste. Inculpatul a reactionat destul de violent, lovindu-si cumnatul cu palma peste ceafa, in timp ce acesta a pus mina pe o cratita si l-a palit cu ea in cap.
Pret de 15 minute, conflictul a disparut, ca prin farmec. Convins ca Vasile s-a dus la culcare, Gheorghe Techiu a vrut sa iasa in curte, ca sa fumeze. Imediat ce a deschis usa marchizei, insa, el a dat nas in nas cu cumnatul. Victima nici n-a apucat sa se dezmeticeasca, pentru ca a primit o lovitura de cutit in torace, mai precis sub clavicula. "Ce-ai facut, mai, nenorocitule, m-ai taiat?!" i-a spus Techiu lui Burcus, dupa care a inceput sa strige dupa ajutor, alertind vecinii. Citeva minute mai tirziu, la fata locului si-a facut aparitia o ambulanta, care i-a dus pe cei doi la Spitalul Judetean Braila. Gheorghe Techiu a avut nevoie de o luna de ingrijiri medicale, fiind salvat de la moarte de medicii de la Spitalul "Sf. Andrei" din Galati. Inculpatul a avut si el nevoie de 10 zile de ingrijiri medicale, din pricina cratitei pe care a primit-o in crestetul capului.
Categorie articol: 

Din cauza unor probleme ce țin de platforma Facebook, secțiunea “Comentarii” de pe platforma noastră online nu este, pentru moment, funcțională. Ne cerem scuze pentru acest incovenient și sperăm că situața va fi rezolvată cât mai curând.

Va puteți exprima opiniile, în continuare, pe pagina Facebook a cotidianului nostru,

https://www.facebook.com/Obiectiv.VoceaBrailei

Like / Share

Comentarii