Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Basescu muta si cistiga

Traian Basescu va ramine presedintele Romaniei. Nu pentru ca este cel mai potrivit om pentru aceasta functie si nici pentru ca ar fi facut o gramada de lucruri bune pentru tara si popor. Nu, Traian Basescu va ramine la Cotroceni, pentru simplul motiv ca nu are cine sa-l invinga intr-o eventuala confruntare electorala. Aceasta confruntare va avea loc mai devreme de anul 2009 doar daca Parlamentul il suspenda pe presedinte, iar acesta demisioneaza, dupa cum a promis intr-un interviu acordat ziarului "Cotidianul". Ziceam ca nu are cine sa-l invinga pe Basescu. Pai, ia sa ne gindim un pic. PSD nu are in acest moment un candidat serios pentru alegerile prezidentiale. De fapt, PSD a avut un singur candidat la viata lui, despre Ion Iliescu este vorba. Adrian Nastase sau Mircea Geoana ar putea constitui niste veritabile brelocuri pe care Basescu sa si le agate la gaica de la pantaloni. Vadim? Haide, domn'e, va credeam oameni seriosi. Vadim este constient ca nu va ajunge niciodata presedintele Romaniei, dar gindul ca ar putea pierde cu un scor bunicel ii da aripi sa faca circ. Liberalii? Da, cred ca Tariceanu ar avea sanse mari sa-l invinga pe Basescu. La o cursa de motociclete, desigur. Si am ajuns si la personajul care, potrivit sondajelor de opinie mincinoase, a crescut cel mai mult in procente. Doamnelor si domnilor, Gigi Becali. El cica ii sufla in ceafa lui Basescu, distanta dintre el si presedinte, la capitolul "incredere", fiind doar de trei procente, adica 42-39 in favoarea actualului locatar de la Cotroceni. Nu de putine ori, Basescu a fost acuzat ca i-a dat o mina de ajutor lui Becali pentru ca acesta sa creasca in sondaje. I-a transferat latifundiarului din Pipera un dram de popularitate in momentul in care a stat cu acel celebru sprit de la Golden Blitz. Pai, poate asta a si intentionat Basescu. Sa creasca un candidat pentru turul al doilea de scrutin. Un candidat care sa poate fi usor demonizat, asa cum s-a intimplat cu Vadim in 2000. Toata tara a iesit atunci cu mic, cu mare sa-l voteze pe bolsevicul de Iliescu, de teama sa nu ajunga Vadim presedinte si sa ne impuste pe stadioane. Ce pacaleala am luat!
Parlamentarii sint constienti ca Basescu nu are cum sa piarda. Din acest motiv nici nu vor avea curaj sa-l suspende. Imaginea publica a lui Basescu nu este dintre cele mai bune, dar este mult peste imaginea de trintori si hoti pe care o au parlamentarii in ochii alegatorilor. Asa ca, la un eventual vot, presedintele ar iesi cistigator. Intr-adevar, lumea nu traieste bine, asa cum am sperat toti. Dar oamenii nu au ajuns inca in stadiul in care sa le fie scirba de Basescu, sa spuna ca l-ar vota si pe Tweety, numai sa nu-l mai vada pe marinar! Nu au trecut nici trei ani de mandat. Aaa, daca lucrurile astea se intimplau undeva prin 2012 sau 2013 mai era loc de discutat. Ca sa nu mai zic ca daca presedintele isi da demisia dupa ce va fi fost suspendat, iar in urma alegerilor iese tot Basescu, actualul sau mandat va expira peste cinci ani, adica in 2012. Timp in care parlamentarii se vor uita de jos in sus la Basescu si ii vor spune, vorba bancului, "Mai plimb-o, domn'e!".
Categorie articol: 

Din cauza unor probleme ce țin de platforma Facebook, secțiunea “Comentarii” de pe platforma noastră online nu este, pentru moment, funcțională. Ne cerem scuze pentru acest incovenient și sperăm că situața va fi rezolvată cât mai curând.

Va puteți exprima opiniile, în continuare, pe pagina Facebook a cotidianului nostru,

https://www.facebook.com/Obiectiv.VoceaBrailei

Like / Share

Comentarii