Mergi la conţinutul principal

Barack Obama, vizită istorică la Hiroshima

Aflat în Ţara Soarelui Răsare pentru Summitul G7, preşedintele Barack Obama a fost invitat la Hiroshima de premierul nipon Shinzo Abe. O vizită istorică, într-un context extrem de tensionat în Marea Chinei de Est, unde Japonia şi China revendică un arhipelag bogat în zăcăminte de hidrocarburi.
Pentru liderul de la Casa Albă a fost un prilej ca să transmită mesajul de dezarmare nucleară. Acţiunile sale în acest sens i-au adus de altfel Premiul Nobel pentru Pace în 2009.
„Lumea s-a schimbat pentru totdeauna aici. Dar azi, copiii din acest oraş, pot trăi în pace. Cât de preţios este acest lucru. Merită să-l apărăm şi să-l facem posibil pentru fiecare copil din lume. Acesta este viitorul pe care-l putem alege", a declarat preşedintele SUA, Barack Obama.
Prezenţa lui Barack Obama la Hiroshima i-a înfuriat însă pe mulţi japonezi care au ieşit în stradă în semn de protest faţă de vizita liderului de la Casa Albă, dar şi faţă de politica guvernului Abe de apropiere faţă de Statele Unite.
Prin invitaţia făcută preşedintelui Obama, Shinzo Abe (nr. premierul nipon) arată atât, Japoniei cât şi lumii întregi, că relaţia dintre cele două state s-a consolidat. Acesta este mesajul pe care intenţionează să-l transmită, a spus analistul politic Takashi Yoshino, transmite TVR.

 

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro