Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Bani pentru angajarea elevilor si studentilor pe timpul verii

Agentii economici care incadreaza elevi si studenti in timpul verii beneficiaza de stimulente financiare, potrivit Legii nr. 72/martie 2007. Masura este menita sa incurajeze firmele sa aiba salariati din categoria tinerilor, mai ales ca s-a observat o tendinta a acestora de a lucra in timpul vacantelor. Spre deosebire de elevi, studentii au slujbe permanente, cu jumatate de norma sau cu norma intreaga.
Noul act normativ prevede ca angajatorii vor primi un stimulent financiar egal cu 50% din salariul minim brut pe tara garantat in plata pentru fiecare persoana incadrata. Banii se acorda la cererea agentilor economici din bugetul asigurarilor pentru somaj. Perioada maxima de acordare a sumelor este de 60 de zile lucratoare intr-un an calendaristic. Diferenta dintre stimulentul financiar lunar si salariul realizat este suportata de angajator, din fonduri proprii. Reprezentantii Agentiei Judetene pentru Ocuparea Fortei de Munca au spus ca o asemenea masura este binevenita si ca vor putea oferi brailenilor mai multe detalii in momentul in care vor fi publicate si normele metodologice de aplicare a noului act normativ. Reamintim ca virsta minima la care o persoana poate incepe sa lucreze este 16 ani, conditia fiind ca adolescentul sa aiba acordul ambilor parinti.
Categorie articol: 

Din cauza unor probleme ce țin de platforma Facebook, secțiunea “Comentarii” de pe platforma noastră online nu este, pentru moment, funcțională. Ne cerem scuze pentru acest incovenient și sperăm că situața va fi rezolvată cât mai curând.

Va puteți exprima opiniile, în continuare, pe pagina Facebook a cotidianului nostru,

https://www.facebook.com/Obiectiv.VoceaBrailei

Like / Share

Comentarii