Mergi la conţinutul principal

Bani mai putini pentru politisti

Politistii braileni vor primi anul viitor mai putini bani decit in 2008, desi in prezent dotarea si personalul sint insuficiente pentru indeplinirea atributiilor ce le revin. Vestea a fost data de seful Inspectoratului de Politie al Judetului (IPJ) Braila, cu ocazia prezentarii bilantului activitatii desfasurate in acest an. Cu toate ca banii au fost mai putini si in 2008, politistii braileni au reusit sa solutioneze aproape 85% din dosarele inregistrate.
Comisarul Catalin Chivu a prezentat si un inventar al calitatilor si slabiciunilor interne, o analiza SWOT, in care punctele tari au fost reprezentate de scaderea deficitului de politisti de ordine publica din mediul urban; dotarea subunitatilor cu tehnica IT si conectarea la retelele informatice specifice activitatilor politiei si existenta in rindul personalului a unui nucleu de cadre cu buna pregatire profesionala, experienta si disponibilitate pentru nou. Tot din categoria lucrurilor bune fac parte existenta unui colectiv tinar de politisti, cu posibilitati de evolutie si operationalizarea dispeceratului pentru preluarea apelurilor de urgenta primite prin 112. "Printre punctele slabe se numara deficitul de personal in cadrul structurilor de politie rutiera si ordine publica din mediul rural, care este de peste 80 de politisti; cresterea numarului de dosare cu autori necunoscuti si suport logistic insuficient pentru desfasurarea activitatilor. De asemenea, neindeplinirea de catre unii politisti a standardelor de performanta profesionala, fapt pentru care am dispus masurile de rigoare si lipsa coeziunii dintre organele de politie si comunitate in demascarea faptelor antisociale. Bugetul alocat in 2008 a fost de 35.832 mii lei, mai mic decit in 2007 si va pot spune deja ca previziunea anului 2009 este undeva la 70% din bugetul anului 2008", a precizat comisar Catalin Chivu, seful IPJ Braila.

Peste 3.900 de dosare solutionate si aproape 2.000 ramase cu AN

In acest an, politistii au constatat 4.598 de infractiuni, dintre care 18,16% sint contra persoanei si 46,80% afecteaza patrimoniul acesteia. Cele mai multe dintre faptele de natura penala, respectiv 61,93%, au fost savirsite in mediul urban, 36,86% s-au produs in mediul rural si doar 1,21% in strainatate.
Lucratorii Inspectoratului de Politie al Judetului (IPJ) Braila au solutionat 3.902 de infractiuni, pentru care au fost cercetate 3.445 de persoane, 31,81% dintre acestea fiind prinse in flagrant. Ingrijorator este faptul ca 10,50% dintre cei care au comis infractiunile sint minori, iar 41,45% sint tineri cu virste cuprinse intre 18 si 30 de ani, restul fiind persoane fara ocupatie si cu antecedente penale. Una dintre prioritatile IPJ a constituit-o prevenirea si combaterea criminalitatii stradale, de la inceputul anului fiind constatate 473 de infractiuni comise in strada, 52 fiind cu violenta. Cele mai multe dintre acestea, adica 310, sint furturi, din care 181 sint din autovehicule sau componente exterioare ale acestora. In ceea ce priveste cauzele cu autori necunoscuti, in perioada ianuarie - noiembrie 2008, au fost solutionate 1.344 dosare, ce reprezinta 40,20% din cele inregistrate (3.343). Din dosarele cu AN ramase in lucru, cele mai multe reprezinta infractiuni de furt, iar cele mai putine sint inselaciuni.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro