Mergi la conţinutul principal

Bani la final de an pentru Spitalul Județean de Urgență Brăila

* consilierii județeni au aprobat, vineri, o rectificare bugetară, ca urmare a unei alocări de la nivelul Guvernului pentru acoperirea cheltuielilor făcute de Spitalul Județean Brăila și de Spitalul de Pneumoftiziologie în pandemie * este vorba despre aproape 6 milioane lei pentru SJU și peste 500.000 lei pentru spitalul TBC * președintele CJ Brăila, Francisk Chiriac, a propus și un amendament la proiect pentru alocarea unei sume către Filarmonica ”Lyra – George Cavadia”

 

Membrii Consiliului Județean Brăila au aprobat, vineri dimineață, distribuirea unor sume venite de la Centru pentru acoperirea unor cheltuieli făcute în pandemie de către Spitalul Județean de Urgență și de Spitalul de Pneumoftiziologie. Pe scurt, consilierii județeni s-au întrunit într-o ședință extraordinară, desfășurată prin platforma online, pentru a aproba rectificarea bugetului Județului Brăila pe anul 2021. După cum a explicat președintele CJ Brăila, Francisk Chiriac, este vorba despre anumite sume de bani distribuite de la nivelul Guvernului pentru a acoperi cheltuielile spitalelor din Brăila cu materialele folosite pentru combaterea pandemiei COVID-19. Astfel, SJU Brăila a primit aproape 6 milioane lei, iar Spitalul de Pneumoftiziologie peste 500.000 lei.

”Am făcut o solicitare pentru suplimentarea bugetului Județului Brăila și am primit bani de la Guvern pentru cele două spitale: Spitalul Județean de Urgență Brăila și Spitalul de Pneumoftiziologie, care sunt în subordinea noastră, a CJ Brăila. Va fi alocată suma de 5.970.000 lei către Spitalul Județean pentru plata cheltuielilor suportate pe partea de medicamente și materiale sanitare pe anul acesta, tot ce a fost pentru COVID-19. Iar pentru Spitalul de Pneumoftiziologie suma de 530.000 lei. Aceste sume sunt alocate în urma rapoartelor pe care le-am primit de la spital, ținând cont de nevoile pe care o au pentru a acoperi sumele pentru acest lucru”, a explicat Chiriac.

Bani și pentru Filarmonica «Lyra – George Cavadia»

Președintele CJ Brăila a venit și cu un amendament la acest proiect de hotărâre, ca urmare a unei adrese primite din partea Agenției Naționale de Administrare Fiscală (ANAF) privitoare la redistribuirea unor sume către instituțiile de Cultură

”Cu permisiunea dumneavoastră aș vrea să fac și un amendament la acest proiect. Ieri (n.r. – joi), la sfârșitul programului, a venit o înștiințare de la ANAF. Pe partea de Cultură, se dau 45.760 lei Filarmonicii «Lyra – George Cavadia» pentru proiectele culturale. Și aș vrea să cuprindem și acest amendament. V-a fost transmis și dumneavoastră pe e-mail”, a adăugat Chiriac.

Consilierul județean PNL Brăila Vasile Constantin Varga a interveni pentru a-și manifesta nemulțumirea cu privire la faptul că amendamentul propus de Chiriac a ajuns în atenția restului membrilor CJ cu doar zece minute înaintea ședinței. Acesta a explicat că nu are nimic împotriva alocării bani către Filarmonică, însă a solicitat ca pe viitor consilierii să fie informați în timp util.

”Domnule consilier, aveți perfectă dreptate. Dar doresc să votăm acest amendament ca să nu votăm acești bani în ședința ordinară și să mai treacă atâtea zile. Dacă votăm astăzi, după ședință sau luni dimineață să putem să facem deschiderea de credite ca să aibă timp instituțiile să poată cheltui acești bani. Asta este rugămintea mea la dumneavoastră. Pentru că așa le dăm și lor posibilitatea de a-și cheltui banii în timp util. Pentru că mai sunt câteva zile până la sfârșitul anului. Sperăm ca Trezoreria să nu se închidă foarte repede și ei să poată să își facă toate plățile în timp util”, a mai explicat Chiriac.

Amendamentul propus de președintele CJ Brăila a fost adoptat în unanimitate, însă ulterior, proiectul amendat a primit doar voturile consilierilor PSD și PMP, liberalii votând cu abținere.

La final, Chiriac a anunțat că ședința ordinară a CJ Brăila va avea loc pe 23 decembrie.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro