Mergi la conţinutul principal

Bani de la Consiliul Județean pentru LiL Motion Dance School

* este vorba despre un proiect aprobat, recent, în cadrul Consiliului Județean Brăila, privind alocarea unei sume pentru susținerea programului sportiv propus de Asociația Club Sportiv LiL Motion Dance School pentru acest an * finanțarea se face în baza Legii 69/2000 privind educația fizică și sportul * potrivit proiectului, banii au fost destinaţi pentru cheltuieli de transport, pentru cazare, achiziționare de echipament și materiale sportive, mai precis participarea la concursul de dans sportiv The 2022 World Hip Hop Championship, care are loc în Phoenix, Arizona (SUA) în perioada 6-13 august

 

Membrii Consiliului Județean au fost de acord să finanțeze un program sportiv propus de Asociația Club Sportiv LiL Motion Dance School pentru 2022, astfel încât tinerii brăileni să poată reprezenta județul nostru la un concurs din SUA. Programul se intitulează ”Mișcarea Lil pentru Brăila” și a primit undă verde în cadrul ședinței ordinare a CJ Brăila de la finele lunii iulie. Asociația a primit suma de 226.806,79 lei. Banii sunt acordați în mare parte pentru participarea la concursul de dans sportiv The 2022 World Hip Hop Championship, care va avea loc în Phoenix, Arizona (SUA) în perioada 6-13 august. Potrivit anexei care descrie programul sportiv finanțat de CJ, această sumă va fi utilizată pentru cheltuieli de transport, pentru cazare, achiziționarea de materiale, echipament, precum și de alte materiale sportive.

Potrivit raportului proiectului, finanțarea se face în baza Legii nr. 69/2000 privind educația fizică și sportul. În baza acestei legi, autoritățile administrației publice, unitățile și instituțiile de învățământ, instituțiile sportive precum și organismele neguvernamentale de profil au obligația să sprijine sportul pentru toți și sportul de performanță și să asigure condiții organizatorice și materiale de practicare a educației fizice și sportului în comunitățile locale.

Legislația în vigoare prevede și că Guvernul, prin hotărâre, respectiv autoritățile deliberative ale administrației publice locale stabilesc condițiile, criteriile și procedura, precum și cuantumul pe fiecare categorie de cheltuieli, respectiv fiecare categorie de participanți la activitățile sportive.

Așa cum se știe, Consiliul Județean Brăila a aprobat deja o hotărâre privind regulamentul care stabilește condițiile, criteriile și procedura de finanțare a programelor sportive, în baza prevederilor Legii educației fizice și sportului.

 

Detalii despre World Hip Hop Championship

Consilierul PNL Brăila Marian Căpățînă a solicitat mai multe informații despre această competiție, în cadrul ședinței, iar răspunsul i-a fost acordat de către Liliana Stan, președintele clubului Lil Motion Dance School, prezentă în sala de ședințe la momentul votului.

”Sportivii sunt legitimați la Federația Română de Dans Sportiv. Reprezentăm Brăila și România la campionatul World Dance, Hip-Hop Dance din Phoenix, Arizona, care va avea loc în perioada 6-13 august. Cu un număr de sportivi de 20, un antrenor și un instructor. Avem un obiectiv: Semifinala. Sperăm să îl îndeplinim și vă mulțumim frumos pentru inițiativa acestor proiecte”, a declarat reprezentantul Lil Motion.

Aceasta a precizat că până acum cea mai bună performanță a fost înregistrată de Asociație tot la această competiție din SUA, când din 67 de echipe din toată lumea Lil Motion s-a clasat pe poziția 37.

”Deci la 0,06 sutimi să intrăm în Semifinală, a mai completat Liliana Stan.

Tot din proiect aflăm că LiL Motion a solicitat sprijin financiar printr-o adresă depusă pe 20 iunie la CJ.  Pentru acest tip de proiecte Consiliul a prevăzut în buget suma de 2.000.000 lei. Din totalul de 226.806,80 lei solicitat de Asociație, valoarea aprobată spre finanțare a fost aproape totală, mai precis 226.806,79 lei. Programul supus analizei a fost considerat eligibil de către Comisia de evaluare, obținând un punctaj final de 80,33 puncte, după cum se mai precizează în proiect.

După votul din CJ Brăila, Asociația LiL Motion a postat pe rețelele de socializare un mesaj de mulțumire pentru sprijin, adresat autorităților brăilene.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro