Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Banel - Steaua 1 - 0

Steaua a avut, miercuri seara, o evolutie foarte buna pe terenul celei mai titrate echipe din lume, Real Madrid, dar nu a avut sansa.
Elevii lui Cosmin Olaroiu au fost egalii celebrilor Roberto Carlos, Raul sau Van Nistelrooy si ar fi putut produce surpriza grupelor daca arbitrul de centru Konrad Plautz ar fi acordat penalty la atacul lui Cannavaro asupra lui Nicolita. Chiar si asa, pina in minutul 71 Steaua a aratat ca o echipa mare si a facut o frumoasa propaganda fotbalului romanesc. Nicolita a gresit decisiv, insa doi dintre cei care l-au ajutat sa ajunga la acest nivel valoric sint de parere ca jucatorul poate sa treaca peste acest moment foarte dificil din viata lui.

"Este doar un accident", considera Huseyin Tekinalp

Dupa meciul de pe "Santiago Bernabeu", Huseyin Tekinalp, cel care l-a descoperit si apoi i-a creat lui Banel Nicolita conditii optime de pregatire pentru ca acesta sa acceada in fotbalul mare, a avut o noapte alba.
"Am respectat toate regulile si de acesta data. Am vorbit cu Banel pe la ora 14 si l-am incurajat ca de obicei inaintea meciurilor foarte importante. Pacat, pina la momentul fatidic jucase foarte bine si parea acelasi jucator care marca in sezonul trecut in cupa UEFA. Dupa meci plingea ca un copil, dar si pe mine m-au incercat citeva lacrimi. I-am spus ca este doar un accident si ca trebuie sa treaca peste acest moment, sa munceasca in continuare si ca rezultatele foarte bune vor reveni", a declarat Huseyin Tekinalp.
Investitorul turc este convins ca Jardel, cum i se mai spune lui Nicolita, va trece peste acest moment dificil si in sprijinul acestei afirmatii a argumentat cu un episod din perioada in care fotbalistul a fost promovat in echipa fanion a orasului Braila.
"Imi aduc aminte ca, pe vremea in care eram la Dacia, l-am fortat pe antrenorul de atunci sa-l titularizeze pe Nicolita desi era doar un copil timid fara o mare experienta competitionala. Pe Jardel l-am sfatuit sa se bata pentru postul de titular in Divizia B si am reusit pe ambele fronturi. Nicolita a ajuns foarte repede sa fie curtat de marile echipe ale Romaniei si in cele din urma a ajuns la Steaua. Voi fi in continuare alaturi de el si sper ca voi reusi sa-l ajut sa treaca peste acest moment", a mai adaugat Huseyin Tekinalp.

Ionel Iuga: "Se intimpla si la case mai mari"

Antrenorul actual al CF Braila, Ionel Iuga, cel care l-a avut sub comanda sa pe Banel Nicolita la Dacia Unirea in returul sezonului competitional 2003-2004, ultimul pentru Jardel in Divizia B a urmarit cu sufletul la gura meciul de pe "Bernabeu" si considera ca Steaua si Nicolita au evoluat de la egal la egal cu Real Madrid.
Dupa parerea mea, Steaua a facut o partida excelenta si uneori si-a depasit adversara la capitolul organizare a jocului atit pentru faza de aparare, cit si pentru cea de atac. De data aceasta nu s-a vazut nici o diferenta intre galactici si stelisti", a precizat Ionel Iuga.
Vadit afectat de gafa lui Banel Nicolita, Iuga considera totusi ca trebuie privita partea buna a lucrurilor si a tinut sa accentueze faptul ca fostul lui elev a fost faultat clar de Cannavaro si ca arbitrul ar fi trebuit sa acorde penalty echipei Steaua la patrunderea lui Jardel, iar daca bucurestenii ar fi marcat altul era poate verdictul partidei.
"Cu mina pe inima spun ca Nicolita a fost faultat in careu si ca Steaua merita un penalty care, probabil, ar fi dus la un alt rezultat final. Sigur ca am fost si eu dezamagit pe moment, dar trebuie sa trecem peste acest moment greu atit noi suporterii, cit si fotbalistul in cauza. Se intimpla si la case mai mari astfel de momente. Jucatori celebri au ratat penalty-uri decisive pentru echipele lor si cu ajutorul coechipierilor si a adevaratilor prieteni au trecut peste acele momente si apoi au revenit in plin-planul fotbalului de performanta.
Pe ansamblu evolutia lui Nicolita a fost foarte buna", a mai adaugat Ionel Iuga.
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii