Conducerea CJP a precizat ca inca nu a fost votat bugetul de asigurari sociale si prin urmare, nu se stie inca nimic despre repartitia de la Braila. "Totusi, am decis ca incepind de miercuri, 12 decembrie, sa preluam cereri pentru bilete de tratament. Pensionarii se pot prezenta la 3 ghisee, doua pentru seriile aferente lunilor ianuarie si februarie si al treilea pentru seriile specifice celorlalte luni. Cererile se vor prelua pina-n data de 21 decembrie, intre orele 8.30 - 13.30, procesul urmind a fi reluat dupa data de 1 ianuarie 2008. In 2007, Brailei i-au fost repartizate 5.000 de bilete, 20% fiind acordate in urma solicitarilor suplimentare efectuate de institutia noastra. As dori sa precizez ca numarul biletelor repartizate a fost de 5.000, dar numarul cererilor a fost dublu. Speram ca persoanele de virsta a III-a sa dea dovada de intelegere si sa nu ne confruntam cu aglomeratii", a precizat Stefan Sinpetru, director executiv al CJP Braila.
Biletele comercializate prin intermediul CJP sint foarte avantajoase pentru ca sint subventionate din bugetul de asigurari sociale. Astfel, virstnicii beneficiaza de masa, cazare si tratament timp de 18 zile. Pensionarii achita numai 50% din pensie, diferenta fiind suportata din bugetul de asigurari sociale.
Persoanele cu afectiuni digestive pot alege Slanic Moldova, Singeorz Bai, Olanesti sau Caciulata, cele cu probleme respiratorii pot merge la Tg. Ocna, Slanic Prahova, cele cu boli cardiovasculare la Vatra Dornei, Buzias, Covasna. Statiunea Lacu Sarat este ideala pentru brailenii cu afectiuni reumatice. Aceasta categorie de pensionari poate merge si la Mangalia, Techirghiol, Amara, Eforie Nord, Felix, Herculane. Persoanele care au afectiuni nervoase pot merge la Sinaia, Predeal sau Soveja. Conducerea CJP a precizat ca, deocamdata, nu au fost repartizate locurile in statiunile destinate ameliorarii problemelor de sanatate, ceea ce inseamna ca nu este garantat ca optiunile fiecarui pensionar pentru o anumita statiune vor primi un raspuns afirmativ. Daca nu vor fi locuri suficiente intr-o statiune, persoanelor de virsta a III a li se vor prezenta alternative.
Veteranii, pensionarii de invaliditate care au si plan de recuperare de la medic, persoanele persecutate din motive etnice, cele persecutate din motive politice, pensionarii IOVR (mutilatii si vaduvele de razboi) si persoanele cu handicap de gradul I au beneficiat in fiecare an de bilete gratuite, in limita locurilor repartizate. Precizam ca in judetul Braila exista aproximativ 100.000 de pensionari.