Mergi la conţinutul principal

"Baietii destepti" de la Electrica

Numirea omului de afaceri Stefan Radulescu la sefia Sucursalei de Distributie a Energiei Electrice (SDEE) Braila ridica un mare semn de intrebare, in contextul in care el va ajunge sa semneze in numele "Electrica" viitoare contracte de prestari servicii pentru firma tatalui sau, Cristian Radulescu. Relatia dintre SDEE Braila si firma lui Radulescu - tatal (SC "Energetica Prestserv" SRL) exista de citiva ani, insa venirea juniorului la conducerea "Electrica" aduce in prim plan o posibila incompatibilitate, daca nu cumva un veritabil conflict de interese: in ce masura va reusi sa se detaseze emotional de relatia tata/fiu atunci cind va organiza licitatii pentru adjudecarea unor lucrari in domeniul energetic? Cit de impartial va reusi sa fie atunci cind se va lua in discutie adjudecarea unor lucrari scoase la licitatie de compania pe care o conduce? Pina la urma, daca numirea lui Radulescu junior era un mister din punct de vedere al motivatiei, cu atit mai mult cu cit el nu provenea din sistemul energetic, acum lucrurile devin cit se poate de clare, intrucit este evident ca miza o constituie viitoarele contracte de prestari servicii. Iar lucrarile pe care "Electrica" le scoate la licitatie nu sint de citeva zeci de milioane de lei vechi, ci de ordinul miliardelor. Pentru a definitiva intreg tabloul de familie, ar mai fi de adaugat ca Radulescu senior a fost director al "Electrica" in urma cu mai multi ani.
Trebuie mentionat de la bun inceput ca in Registrul Comertului, Cristian Radulescu (seniorul) figureaza ca asociat/administrator la 4 firme din Braila: "Auto Comard", "Energetica Prestserv", "Energo Instalatii" si "Braisoft". La primele doua societati care au ca obiect de activitate executarea de lucrari de instalatii electrice, Radulescu senior este asociat cu parti sociale egale cu Paul Constantin, ambii figurind ca administratori, in timp ce la "Energo Instalatii" - firma de constructii cladiri si lucrari de geniu - este asociat unic. In ceea ce priveste "Braisoft", unde Cristian Radulescu detine doar 12 actiuni adica 4,8% din capital, societatea a fost infiintata intr-o asociere cu municipalitatea, avind la baza un ambitios proiect care a murit in fasa: "Parcul de Soft Braila". Potrivit Oficiului National al Registrului Comertului, intre timp, aceasta societate a intrat in dizolvare judiciara, neexistind informatii de ordin financiar despre aceasta.
Revenind insa la punctul de interes, in relatia cu "Electrica", acesta il reprezinta societatea "Energetica Prestserv", care a dezvoltat de-a lungul timpului o relatie comerciala stabila cu firma de stat unde acum fiul sau a ajuns director. Astfel, de-a lungul anilor, asa cum au explicat surse din interiorul companiei energetice, "Energetica Prestserv" a contractat lucrari de ordinul miliardelor de la "Electrica" si inca ar mai avea in derulare astfel de relatii comerciale. Acum, odata cu numirea lui Radulescu junior ca director al "Electrica" - sucursala de distributie, aceste relatii contractuale ar urma sa intre intr-o alta era, probabil mult mai prospera. Potrivit datelor prezentate pe pagina de web a Ministerului Finantelor, societatea, avind 29 de salariati, a incheiat anul trecut cu un profit de 104.070 lei (peste un miliard de lei vechi), raportat la o cifra de afaceri de 2,77 milioane lei. De asemenea, unitatea, avind un capital social de 6.340 lei si active imobilizate in cuantum de jumatate de milion de lei, a acumulat datorii totale de 1,23 milioane lei. In 2006, rezultatul exercitiului financiar a fost unul si mai bun: la o cifra de afaceri de 2,09 milioane lei a raportat profit de 268.525 lei.
Celelalte doua societati unde seniorul apare asociat si care sint in functiune nu au inregistrat rezultate spectaculoase, ambele raportind in ultimii ani pierderi de citeva mii de lei.
Reporterii "Obiectiv" au incercat sa obtina un punct de vedere privind o posibila incompatibilitate atit de la Stefan Radulescu, noul director la SDEE Braila, cit si de la tatal acestuia, Cristian Radulescu, insa nici unul nu a fost disponibil pentru o discutie pe aceasta tema.

Cine este Stefan Radulescu

Stefan Radulescu este patronul firmei "Risk Com", cea care de cind este Gheorghe Bunea Stancu, presedinte al CJ, cistiga an de an licitatia pentru programul "Lapte - corn". De asemenea, urmare a relatiilor foarte bune pe care le-a avut in timp cu toate administratiile, in special cu administratia Lungu, a ajuns sa detina spatii comerciale pentru lantul de magazine "Risk" chiar in statiile de autobuz ale SC "Braicar". In plus si firma care administreaza restaurantul "Swing" de pe faleza Dunarii face parte tot din grupul societatilor omului de afaceri amintit. Sotia lui Radulescu este in prezent consilier municipal PC, numele celor doi fiind implicat recent alaturi de al altor oameni de afaceri in scandalul "Pomana pentru bogati", referitor la incercarea de a pune mina pe niste terenuri cu vad comercial, prin incredintare directa, fara licitatie.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati pe facebook.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

Comentarii

 

INFORMAŢII CONTACT

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro

 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu