Mergi la conţinutul principal

Bacalaureatul s-a terminat, emotiile continua

Ieri, cei 2.578 de candidati inscrisi la ultima proba a Bacalaureatului si-au dat examenele. Ei au dat proba practica la educatie fizica si probe scrise la alte 18 discipline. Au lipsit doar sapte inscrisi.
Majoritatea candidatilor, 1.522, au dat proba la educatie fizica, iar vremea a tinut cu ei. Nu a fost nici foarte cald, iar pina la ora amiezii nu se semnalase nici furtuna. Aceasta proba a fost aleasa si de elevii care nu se pot lauda cu o conditie fizica buna pentru ca, spun ei, nu prea aveau ce sa aleaga altceva. Ei au explicat ca la matematica nu se pricep, iar la cea de-a doua limba moderna pe care au studiat-o nici atit. Unii candidati de la centrul de examinare de la "Cerna" au recunoscut ca au incercat, subtil, sa sugereze profesorilor ca ar fi dispusi sa plateasca pentru a fi siguri ca vor trece proba, dar li s-a taiat orice elan fara discutii.
Presedintele Comisiei Judetene de bacalaureat, prof. Mihail Dafinei, a precizat ca ieri, pina la ora 16.00, nu se semnalasera nici un fel de probleme. La probele scrise nu a mai fost nici un candidat eliminat. "Nici la proba practica, la educatie fizica, nu au fost probleme mari. Au mai fost mici accidentari, dar cadrele medicale i-au ajutat imediat pe copii si totul s-a rezolvat. Pentru aceste interventii prompte chiar vrem sa le multumim, pentru ca si datorita lor Bacalaureatul s-a desfasurat normal", a spus inspectorul Mihail Dafinei.
Cea mai solicitata disciplina, ca proba scrisa, a fost Geografia Romaniei, unde s-au inscris 677 de candidati din care s-au prezentat 675. Inspectorul de specialitate, prof. Catalin Canciu, a spus ca subiectele au fost in nota obisnuita, accesibile. "La primul item se cereau notiuni legate de unitatile mari de relief, se cerea localizarea unor orase care au intre 100.000 si 300.000 de locuitori si sa se caracterizeze unitatile de relif Paring, Retezat-Godeanu si Podisul Dobrogei. Mai dificile au fost subiectele cinci si sase. La subiectul cinci s-a cerut explicarea unor fenomene geografice, cum ar fi tendinta de descrestere a populatiei, iar la subiectul sase sa se interpreteze o diagrama cu debitele medii lunare ale apelor. Rezolvarea acestor subiecte nu este foarte complicata, dar necesita o cultura generala geografica, stapinirea unui limbaj de specialitate. Nici la Geografie generala nu au fost probleme din punct de vedere al dificultatii. A fost insa gresit punctul sase de la primul item. Din raspunsurile acelea nu era nici unul corect. Deocamdata nu avem baremul, dar am discutat cu doamna general Tudoran si vom rezolva problema in favoarea candidatilor", a spus inspectorul Catalin Canciu. La Istoria Romanilor s-au inscris 166 de candidati si s-au prezentat 165. La celelalte discipline numarul de candidati a fost mai mic. S-a mai dat examen la: Economie, Filozofie, Limba engleza, Limba franceza, Anatomie si fiziologie umana si genetica, Limba franceza bilingv, Limba germana, Matematica, Chimie organica I, Chimie organica II, Istorie universala, Geografie generala, Limba rusa, Limba engleza intensiv, Biologie vegetala si animala, Chimie anorganica.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati pe facebook.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

Comentarii

 
 

INFORMAŢII CONTACT

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro

 

Director general: Monica Paraschiv

Director: Silvia Preda

Şef departament publicitate: Sorin Preda

Redactor Şef: Florentin Coman

Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu