Mergi la conţinutul principal

Bacalaureatul s-a încheiat! Liceeni aşteaptă notele

• vineri, în cele cinci centre de examen din Brăila, absolvenţii au susţinut ultima probă scrisă, cea la alegere a profilului şi specializării • primele rezultate se vor afişa miercuri, 5 iulie

 

Examenul de bacalaureat, sesiunea iunie-iulie 2017, a ajuns la final! Absolvenţii de clasa a XII-a au susţinut vineri ultima probă scrisă, cea la alegere a profilului şi specializării. La această testare, elevii au avut posibilitatea să aleagă între geografie, fizică, chimie, biologie, informatică, logică, psihologie, economie, sociologie sau filosofie.

Vineri, la centrele de examen din Brăila, atmosfera era una de sărbătoare. Pe de o parte, elevii erau bucuroşi că au “scăpat” de BAC, iar pe de altă parte, pentru că a fost o probă la care se aşteaptă să obţină note mari.

“Am dat proba la geografie. Mi-au plăcut subiectele şi a fost uşor. Am făcut tot şi mă aştept la o notă peste 9,50. Per total, examenul nu mi s-a părut greu, toate probele au fost accesibile. Cred că ne-am stresat noi mai mult”, spunea Nicoleta T.

“La informatică a fost super ok. Bine, eu nu mi-am făcut nicio grijă pentru că mai departe la facultate vreau să merg tot pe informatică şi nu am avut niciun fel de emoţii. Cred că la proba aceasta voi lua nota cea mai mare”, afirma şi Andrei N.

“Eu am fost la biologie. A fost ok, am terminat de rezolvat subiectele până în ora 11.00. Sper să iau un 9”, ne-a declarat Ana P.

“Sigur voi lua 10. Am lucrat prea mult ca să nu iau 10. A fost totul uşor, mai puţin nişte lucruri pe care trebuia să le gândeşti, dar în rest a fost ok. La română voi lua o notă mai mică, la mate peste 9, iar la fizică 10”, ne-a spus Matei N.

Având în vedere avertizarea de caniculă emisă de meteorologi pentru ziua de vineri, conducerea Inspectoratului Şcolar Judeţean Brăila a luat toate măsurile necesare pentru ca examenul să se desfăşoare în condiţii de siguranţă.

“În ciuda temperaturilor de afară, totul a funcţionat foarte bine. Noi am avut mare grijă în primul rând de copii, am suplimentat apa, le-am oferit gheaţă, am relocat sălile care erau în soare. Totul s-a petrecut joi, după ora 15.00, când am primit atenţionările de cod roşu. S-au acoperit geamurile care erau în soare, s-au tras jaluzele în săli, astfel încât să îi protejăm pe copii şi ei să se poată simţi cât mai confortabil. Toate lucrurile s-au petrecut aşa cum trebuie, s-au descărcat subiectele la timp, s-au multiplicat, s-au dat la săli. Copiii au terminat în termen. Nu am avut eliminaţi pe tot parcursul examenului. Este mare lucru! Asta înseamnă că elevii au înţeles că trebuie să se concentreze pe ceea ce ştiu şi să nu încerce să facă lucruri în afara metodologiei”, ne-a spus Daniela Mihaela Turcu, inspector şcolar general adjunct.

Reamintim că, sesiunea aceasta, un număr de 1.632 de elevi s-au înscris să susţină examenul maturităţii, 1.411 candidaţi din seria curentă şi 221 din cele anterioare. La nivel naţional, 135.000 de elevi au fost aşteptaţi la examen.

 

Rezultatele se afişează miercuri, 5 iulie

Examenul de bacalaureat a debutat cu probele de evaluare a competenţelor. În perioada 6 -7 iunie s-a desfăşurat proba orală în limba română. Au urmat, în perioada 9-13 iunie, competenţele digitale, iar între 14-16 iunie proba orală într-o limbă de circulaţie internaţională. Au urmat apoi testările scrise. Pe 26 iunie, elevii au susţinut proba scrisă la limba şi literatura română, iar pe 28 iunie proba obligatorie a profilului şi specializării. Bacalaureatul s-a încheiat vineri, 30 iunie, cu proba la alegere a profilului şi specializării.

Acum, că au scăpat de emoţiile examenului, absolvenţii aşteaptă cu nerăbdare să vadă notele pe care le-au obţinut. Rezultatele iniţiale se vor afişa miercuri, 5 iulie, până în ora 16.00. În aceeaşi zi, în intervalul orar 16:00-20:00, candidaţii nemulţumiţi de note vor putea depune contestaţii. Rezultatele finale vor fi făcute publice în data de 10 iulie.

Precizăm că, anul trecut, rata de promovabilitate în judeţul nostru a fost de 75,91%, Brăila poziţionându-se pe locul 7 în clasamentul naţional.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 

Arbo300x600

 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro