Mergi la conţinutul principal

Bacalaureatul a inceput cu dreptul

Examenul de bacalaureat a inceput de ieri sub cele mai bune auspicii, fara probleme deosebite la prima parte a probei orale de limba si literatura romana. Pentru examenul din acest an s-au inscris 2.979 de candidati, 2.444 din seria curenta si 535 din seria anterioara. Dupa prima etapa de inscriere erau 3.181 de candidati, insa unii elevi au ramas corigenti si au fost retrasi din listele cu inscrisi. Au fost formate sapte centre de examen la colegiile nationale "Balcescu" - 434 si "Murgoci" - 354, la liceele teoretice "Iorga" - 435, "Cerna" - 390, "Perpessicius" - 414, si la grupurile scolare "Istrati" - 451 si "Edmond Nicolau" - 501, unde s-au inscris si cei mai multi candidati din seriile anterioare.
Anul acesta s-au inscris si trei candidati care au probleme in sustinerea examenului. Pentru o eleva cu deficiente de la "Sebastian" s-a primit aprobarea infiintarii unei comisii speciale, unei alte eleve de la "Murgoci" care sufera de diabet i s-a asigurat supraveghere medicala permanenta, iar o eleva de la "Istrati" are mina dreapta fisurata si la probele scrise va avea la dispozitie un profesor care va scrie dupa dictare.
Presedintele Centrului de Examen nr. 4 de la Liceul "Cerna", conf. univ. dr. Liviu Leontie, de la Universitatea "Al. I. Cuza" Iasi, a precizat ca la proba orala la limba si literatura romana sint asteptati 356 de candidati, celorlalti echivalindu-li-se notele obtinute anterior. "Conditiile de desfasurare a examenului sint foarte bune, au fost alese cele mai umbroase sali si incercam sa-i stresam cit mai putin pe candidati. Au fost organizate si doua sali pentru primirea candidatilor. Ce m-a impresionat a fost faptul ca elevii erau insotiti de diriginti, care s-au transformat in parintii lor de la scoala. Picati nu au fost, dar notele au un spectru larg, intre sapte si zece, fapt explicabil prin provenienta eterogena a candidatilor. Profesorii din comisii sint adevarati profesionisti, fac tot posibilul pentru a micsora emotiile candidatilor si examenul sa se desfasoare in cele mai bune conditii. Acestea au fost monitorizate foarte strict si de catre reprezentantii ISJ, care au venit de mai multe ori in control si au fost multumiti de ceea ce au constatat", a spus conf. univ. dr. Liviu Leontie.
Inspectoratul Scolar a asigurat si asistenta medicala, asistenta de la firmele de retele electrice, de la furnizorii de servicii de Internet, telefonie fixa si Jandarmerie.
Examenul va continua si azi cu proba orala de limba si literatura romana, in zilele de 27 si 28 iunie se va da proba orala la limba si literatura moderna, iar din 29 iunie incep probele scrise cu limba romana. Pe 3 iulie se va sustine proba obligatorie a profilului, pe 4 iulie proba la alegere din aria curriculara corespunzatoare specializarii, iar pe 5 iulie se da proba scrisa sau practica la alegere dintre disciplinele din celelalte arii curriculare/ Rezultatele preliminare se vor afisa pe 7 iulie, iar in aceeasi zi se vor depune si contestatiile. Acestea se vor rezolva intre 8 si 10 iulie, iar rezultatele finale se vor afisa pe 10 iulie.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati pe facebook.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

Comentarii

 
 

INFORMAŢII CONTACT

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro

 

Director general: Monica Paraschiv

Director: Silvia Preda

Şef departament publicitate: Sorin Preda

Redactor Şef: Florentin Coman

Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu