Mergi la conţinutul principal

Bătrână de 100 de ani, premiată de primar

O femeie din Brăila a împlinit, ieri, vârsta de 100 de ani, serbându-şi ziua alături de nepoţi şi strănepoţi. Centenara a rămas surprinsă când pe uşa apartamentului în care locuieşte a intrat chiar primarul municipiului, Aurel Simionescu, însoţit de directorul Direcţiei de Asistenţă Socială, Nicoleta Oancea, şi de alţi reprezentanţi ai Primăriei. Edilul oraşului i-a dăruit brăilencei un tort, un buchet de flori, o diplomă şi un plic cu suma de 500 de lei.
Patru generaţii s-au reunit în apartamentul cu o cameră din zona Piaţa Mare pentru a o sărbători pe centenară. "Am ajuns bine la 100 de ani. Pe la 85 de ani m-am îmbolnăvit şi nu am mai putut să umblu, să merg la piaţă", este regretul Georgetei Balasiade.
Femeia are o poveste impresionantă de viaţă. În tinereţe, şi-a însoţit soţul marinar în călătorii pe vas, plimbându-se de-a lungul Dunării de la Tulcea până la Porţile de Fier. Nu a avut copii, însă tot timpul a dovedit o dragoste imensă pentru cei mici, îngrijindu-i pe toţi care-i ieşeau în cale. După ce a rămas văduvă, în urmă cu 30 de ani, o nepoată din partea surorii sale a luat-o în grijă.
În 2010, Georgeta a intrat în comă, rămânând în această stare timp de 3 luni. "Toţi medicii mi-au spus că nu va mai trăi, însă, iată, că trăieşte şi azi. Când a ieşit din comă, se purta ca un copil, nu mai ştia nici să mănânce, nu-şi mai recunoştea casa. Am învăţat-o pas cu pas. Acum, se descurcă să meargă singură până la baie, ajutându-se de un baston. Ia medicamente zilnic", ne-a povestit nepoata centenarei.

 

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro