Mergi la conţinutul principal

Bătaie între fete la “Cerna”. Final de anchetă

• procurorii au trimis-o în judecată pe Danusia Ştefania Topor, 21 de ani, cercetată pentru săvârşirea infracţiunii de lovire sau alte violenţe • în noiembrie 2015, Danusia a tras-o de păr şi a lovit-o cu pumnii şi cu picioarele pe o elevă dintr-a XII-a, de la “Panait Cerna”, care ar fi încercat să-i fure iubitul • victima a avut nevoie de o săptămână de îngrijiri medicale • bătăuşa a fost căutată doi ani la rând de poliţie şi citată cu mandat de aducere • în acest timp, era plecată în Spania • audiată în februarie a.c., Danusia Ştefania Topor a recunoscut că a lovit-o pe fosta elevă

 

Brăileancă de 21 de ani plecată în Spania, dată pe mâna judecătorilor pentru o agresiune comisă din gelozie, în urmă cu aproape trei.

Astfel, procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Brăila au finalizat cercetările şi au dispus trimiterea în judecată a inculpatei Danusia Ştefania Topor, cercetată pentru săvârşirea infracţiunii de lovire sau alte violenţe. În noiembrie 2015, Danusia a acostat-o pe o elevă de la Liceul Teoretic “Panait Cerna” şi a tras-o într-un gang de pe B-dul Dorobanţilor, unde a pălmuit-o şi a lovit-o cu pumnii şi cu picioarele, provocându-i leziuni ce au necesitat 7 zile de îngrijiri medicale. Victima solicită 2.000 de euro despăgubiri.

 

Elevă bătută pentru un comentariu postat pe Facebook

Potrivit dosarului penal, în anul 2015, când s-a petrecut incidentul deosebit de violent, C.V.C. era elevă în clasa a XII-a la Liceul “Panait Cerna” dar locuia într-o comună situată în judeţ, fiind nevoită să facă naveta pentru a ajunge la şcoală.

În ziua de 13 noiembrie 2015, adolescenta a părăsit curtea liceului şi s-a îndreptat către staţia de transport în comun din vecinătate, ca să ia autobuzul şi să meargă acasă. La un moment dat, a fost acostată de o tânără pe care nu o cunoştea şi care i-a cerut să o însoţească “pentru a discuta ceva”. Procurorul care s-a ocupat de caz precizează:

“Încă de la început, persoana care a abordat-o, respectiv inculpata Topor Danusia Ştefania, a avut o atitudine ostilă faţă de persoana vătămată, reproşându-i acesteia că relaţionează cu fostul ei prieten, T.C. Cu două zile înainte, persoana vătămată postase pe reţeaua de socializare Facebook un comentariu la profilul acestui tânăr şi, urmare acestui fapt, a primit un mesaj de pe contul lui, prin care i s-a cerut socoteală pentru gestul făcut”.

Eleva a acceptat iniţial să o însoţească pe Danusia, încercând să o calmeze şi asigurând-o că va înceta orice legătură cu T.C. “pentru a nu avea probleme”. Când a refuzat să se mai deplaseze cu ea, inculpata a pălmuit-o, după care a tras-o în gangul situat între gardul liceului şi blocul C (Obor). Acolo, a continuat să o lovească cu pumnii şi cu picioarele şi să o tragă de păr, chiar şi după ce victima a căzut la pământ.

După plecarea bătăuşei, eleva s-a ridicat de la pământ şi a apelat serviciul pentru urgenţe 112, cerând ajutorul Poliţiei. La ora 15:50, victima se afla deja la UPU - Spitalul Judeţean de Urgenţă Brăila, unde a primit îngrijiri medicale (diagnostic: contuzie hemitorace stâng). Trei martori oculari au confirmat agresiunea de pe B-dul Dorobanţilor. Trei zile mai târziu, eleva bătută cu bestialitate pentru un mesaj postat pe Facebook a fost examinată de medicii legişti, aceştia stabilind că leziunile căpătate necesită 6-7 zile de îngrijiri medicale.

 

Bătăuşă dispărută de la domiciliu

În ziua de 31 martie 2016, Danusia Ştefania Topor a fost audiată în calitate de suspect, în prezenţa unui avocat din oficiu şi a mamei sale. Ulterior, n-a mai fost de găsit pentru a fi audiată.

“În perioada februarie - martie 2016, Topor Danusia Ştefania a fost dispărută de la domiciliu, iar în luna aprilie acelaşi an a plecat de la domiciliu fără a mai frecventa cursurile şcolare. La data de 12 septembrie 2016, s-a luat legătura cu tatăl ei, prilej cu care acesta a arătat că fiica sa şi-a sunat mama, spunându-i că este plecată în străinătate, fără a preciza unde anume, şi că se va întoarce acasă în luna noiembrie”, precizează procurorul de caz.

Pe 1 februarie 2017, Danusia încă nu se întorsese în ţară, precizând însă (telefonic) că se află în Spania, unde ar lucra în baza unui contract de muncă. Poliţiştii au reuşit să o anunţe, cu acest prilej, că este inculpată într-un dosar penal şi că ar face bine să vină la interogatoriu.

Un an mai târziu, pe 9 ianuarie 2018, tânăra a fost căutată la domiciliu cu mandat de aducere, însă poliţiştii nu au reuşit să o găsească pentru a fi adusă la audieri. În luna februarie, brăileanca se afla în baza de date a Inspectoratului General al Poliţiei de Frontieră şi în spaţiul Shengen ca “persoană căutată în vederea participării la o procedură judiciară”.

După ce a fost căutată la domiciliu de mai multe ori (dovadă stau procesele verbale de căutare întocmite de Poliţie), în ziua de 14 februarie 2018, Danusia Ştefania Topor a fost, în sfârşit, audiată. Tânăra a recunoscut că a lovit-o, în noiembrie 2015, pe eleva de la Liceul Teoretic “Panait Cerna”. De cealaltă parte, victima agresiunii a precizat că-şi menţine plângerea penală formulată împotriva bătăuşei. Mai mult, persoana vătămată C.V.C. a declarat că solicită suma de 2.000 euro cu titlu de despăgubiri.

Cazul se află acum în atenţia magistraţilor de la Judecătoria Brăila.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro