Mergi la conţinutul principal

Bătăușul de la magazinul din Piața Microhală, trimis la închisoare

recent, magistrații Judecătoriei Brăila l-au condamnat pe inculpatul P. Ionuț la o pedeapsă de 3 ani și 4 luni închisoare, pentru infracțiunile de tâlhărie și distrugere • la data de 13 februarie, inculpatul a luat de pe rafturile unui magazin situat în Piața Microhală mai multe produse de igienă personală, în valoare de 72,96 lei și a trecut de casele de marcat fără a le achita • ulterior, acesta i-a îmbrâncit, în repetate rânduri, pe agenții de pază M.G. șI M.F., apoi a spart un geam al magazinului și a fugit

 

Tâlharul din Piața Microhală, care a sustras bunuri din supermarket și i-a agresat pe agenții de pază, a fost trimis la închisoare. La sfârșitul lunii mai, magistrații Judecătoriei Brăila l-au condamnat pe inculpatul P. Ionuț la o pedeapsă de 3 ani și 4 luni închisoare, pentru infracțiunile de tâlhărie și distrugere, fapte comise la data de 13 februarie. Pedeapsa nu este definitivă, iar în cauză s-a formulat apel. După cum se arată pe site-ul Judecătoriei Brăila, inculpatul P. Ionuț a fost condamnat la o pedeapsă de trei ani închisoare, pentru săvârșirea infracțiunii de tâlhărie, plus o pedeapsă de un an închisoare, pentru infracțiunea de distrugere (faptă din 13.02.2023). “Contopește cele două pedepse, urmând ca inculpatul să o execute pe cea mai grea, respectiv 3 ani închisoare, la care va adăuga un sport de 1/3 din cealaltă pedeapsă, respectiv sporul de 4 luni închisoare, în final, o pedeapsă rezultantă de rezultantă de 3 ani și 4 luni închisoare. Deduce din durata pedepsei rezultante, reținerea din 14.02.2023 și perioada arestului preventiv din 15.02.2023 la zi. Menține – ca fiind legală și temeinică – măsura arestului preventiv luată față de inculpatul P. Ionuț (mandat de arestare preventivă din 15.02.2023). Admite acțiunea civilă și obligă pe inculpat la plata către partea civilă S.C. Rewe România SRL a sumei de 3.133 lei, cu titlu de daune materiale. Se constată că persoanele vătămate M. G. și M. F. nu s-au constituit părți civile. Cu drept de apel în termen de 10 zile de la comunicare”, au stabilit judecătorii.

După comiterea faptei din februarie, instanța a dispus arestarea pentru 30 de zile față de inculpatul P. Ionuț, bărbatul de 39 de ani care a sustras produse din market și i-a agresat pe paznici.

Procurori ai Parchetului de pe lângă Judecătoria Brăila au dispus trimiterea în judecată a inculpatului P.I., cercetat în stare de arest preventiv.

Potrivit anchetatorilor, la data de 13 februarie, în jurul orei 17.30, în timp ce se afla în incinta unei societăți comerciale din municipiul Brăila, inculpatul a luat de pe rafturile magazinului mai multe produse de igienă personală, în valoare de 72,96 lei și a trecut de casele de marcat fără a le achita. “Ulterior, pentru a păstra bunurile și a ieși din magazin, inculpatul i-a îmbrâncit, în repetate rânduri, pe agenții de pază M.G. șI M.F., acestuia din urmă adresându-i și amenințări cu acte de violență fizică. La data de 13 februarie, în jurul orei 17.30, în timp ce se afla în incinta societății comerciale, inculpatul P.I. a lovit cu picorul ușile de acces , provocând spargerea geamului din partea dreaptă”, au arătat procurorii de caz.

Tâlharul rămâne în continuare la arest, iar în urma apelului formulat împotriva sentinței primei instanțe, acesta așteaptă acum pedeapsa finală.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro