Mergi la conţinutul principal
BĂTĂLIA PE PROIECTE

Bătălia pe proiecte. Marian Dragomir, extinderea iluminatului public

• candidatul PSD pentru un nou mandat de primar al Municipiului Brăila, Marian Dragomir, s-a înscris cu un al doilea deziderat în campania “Bătălia pe proiecte”: extinderea iluminatului public • acesta a făcut un bilanţ legat de realizările din actualul mandat, precizând că Brăila are deja cel mai modern iluminat public din ţară, pentru care a primit şi premiul de excelenţă din partea Asociaţiei Municipiilor din România• Dragomir a amintit şi despre iluminatul de sărbători, dând asigurări că spectacolul de lumini va continua să uimească brăilenii şi în anii următori • primarul în funcţie a vorbit şi despre planurile sale legate de extinderea proiectului

 

Primarul Marian Dragomir, candidatul PSD pentru încă un mandat pe această funcţie, a revenit cu încă un punct în campania “Bătălia pe proiecte”. Este vorba despre extinderea iluminatului public din Municipiul Brăila. Pe scurt, Dragomir a făcut un bilanţ legat de realizările sale din primul mandat la acest capitol, subliniind că Brăila are deja cel mai modern iluminat public din ţară, pentru care a primit şi premiul de excelenţă din partea Asociaţiei Municipiilor din România. Dragomir a amintit şi despre iluminatul de sărbători care a primit nenumărate aprecieri din partea brăilenilor, cu menţiunea că şi acest capitol va rămâne unul de maximă importanţă pe viitor.

Reamintim că “Obiectiv - Vocea Brăilei” a luat decizia de a relansa, începând cu 10 august, campania “Bătălia pe proiecte”. La fel ca şi la alegerile trecute, în încercarea de a schimba măcar un pic modul de a face politică la Brăila şi de a tempera “valul” de promisiuni deşarte specifice campaniilor electorale, le propunem cititorilor şi candidaţilor la Alegerile Locale din 2020, o platformă de dezbatere axată pe PROIECTE REALIZABILE. Termenul final până la care candidaţii ne pot trimite proiectele lor este 17 septembrie. Mai multe detalii despre campanie pe site-ul obiectivbr.ro

 

Cel mai modern iluminat public - deja realizat în Brăila

 

Am început acest proiect transformat în realitate într-o perioada în care gluma zilei era că primarul face lumină ca să vedem mai bine gropile de pe străzi. Am modernizat iluminatul, am asfaltat şi voi continua. Mă mai uimesc uneori cei care ieri criticau iluminatul şi azi spun că s-au gândit şi ei să facă la fel. Vorbe şi critici vor fi mereu, contează faptele. Azi putem spune că Brăila are cel mai modern iluminat public din România. Brăila a fost primul municipiu care a înlocuit integral becurile vechi cu iluminat modern pe LED şi a primit Trofeul de Excelenţă în iluminat public la Gala Asociaţiei Municipiilor din România.

 

Ce am făcut

12.570 de corpuri de iluminat LED noi au fost montate în 2 ani. Plata se face în 10 ani în rate egale fără dobânda. Ce aduce nou acest iluminat deja montat? Mai multă lumină! Această lumină alb rece nu se poate compara cu iluminatul galben obositor al vechilor corpuri de iluminat. Economie! Putem spune că reuşim să plătim investiţia din diferenţa de preţ. Telemanagement şi diming! Programe moderne pe calculator pentru a putea  regla intensitatea iluminatului pe sectoare de drum. Cel mai frumos iluminat de sărbători! Este o tradiţie deja că la Brăila să avem cel mai frumos iluminat de sărbători. Deja am pregătit totul şi pentru Sărbătorile de iarnă din acest an. Sper să vă surprind la fel de plăcut ca în anii trecuţi şi să vedem pe Facebook sute de fotografii cu oraşul în straie de sărbătoare. Vom pregăti şi Târgul de Crăciun pentru a cânta împreună cele mai frumoase colinde româneşti. Am extins iluminatul public către cel mai mare angajator din Brăila pe Str. Mecanizatorilor, pe alte străzi şi în parcări. Iluminat de avertizare la trecerile de pietoni şi refugiile de tramvai! Am montat indicatoare luminoase la toate trecerile de pietoni şi refugiile de tramvai pentru a oferi o siguranţă suplimentară conducătorilor auto şi pietonilor. Am schimbat semafoarele vechi cu altele noi.

 

Ce vom mai face

Vom extinde întotdeauna iluminatul în toate parcările noi la care lucrăm sau care vor începe anul viitor. Vom pune în valoare clădirile reabilitate de Primărie în Centrul Istoric prin luminat arhitectural (după modelul clădirii Teatrului “Maria Filotti” etc.). Vom monta iluminat pe tot stâlpul care susţine semaforul pentru o vizibilitate sporită. (Termen - 1 an de la validarea noului mandat). Vom monta iluminat suplimentar în zona trecerilor de pietoni astfel încât să fie şi mai multă lumină. (Termen - 1 an de la validarea noului mandat). Vom aştepta invenţia unor noi tehnologii pentru a le aplica în Brăila.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro