Mergi la conţinutul principal

Bătălia pe proiecte. Idei «aruncate la grămadă», în ultima zi

* campania lansată de cotidianul ”Obiectiv - Vocea Brăilei” pentru Alegerile Locale din 27 septembrie, intitulată ”Bătălia pe proiecte” s-a încheiat, așa cum am anunțat, în data de 17 septembrie * nu am cerut de la candidați decât un singur proiect, dar asumat public, cu demisia pe masă, în cazul în care acesta nu va fi realizat în viitorul mandat, la termenul ales de ei înșiși * o parte dintre candidați, au ales să se înscrie cu întreg programul electoral, alții cu o singură idee, însă unii au trimis efectiv texte de campanie electorală * mai mult, deși au avut la dispoziție câteva săptămâni, câțiva candidați, printre care și Bogdan Botea, din partea Verzilor, au preferat să trimită cinci proiecte, în ultima zi * desigur, cei mai mulți, nici măcar nu s-au sinchisit să vină cu vreun angajament în fața brăilenilor și nu vor rămâne netaxați

 

 

 

Campania ”Bătălia pe proiecte” lansată de cotidianul ”Obiectiv - Vocea Brăilei” s-a încheiat pe 17 septembrie, așa cum am anunțat încă de la momentul demarării acesteia, pe 10 august. În toată această perioadă, am publicat materialele transmise de către candidați și vom continua să facem acest lucru până în ultima zi de campanie electorală. Trebuie totuși precizat că o bună parte dintre cei care aspiră la o funcție „călduță” în administrația brăileană pentru următorii patru ani, nici măcar nu s-au sinchisit să își ia un singur angajament în fața brăilenilor. De altfel, dintre cei care au trimis proiecte, foarte puțini au înțeles că nu erau obligați să debiteze idei, doar de dragul de a o face, ci că scopul cotidianului ”Obiectiv - Vocea Brăilei” a fost tocmai acela de a impulsiona candidații să vină cu proiecte noi, fezabile și să se țină de realizarea acestora, în cazul în care ar ajunge în fruntea urbei. Dincolo de acest aspect, trebuie subliniat și faptul că unii dintre cei care totuși s-au înscris în campania ”Bătălia pe proiecte” au ales să ne trimită texte electorale, care cu mare greutate ar putea fi considerate proiecte pentru comunitate, cum este cazul lui Ionel Tătăruș. Acesta candidează ca independent la Primăria Chiscani și promite, în esență, că se va consulta cu cetățenii înainte de orice decizie importantă, chiar și online. Dar și mai grav poate fi considerat gestul unora dintre candidații care au oarece experiență în administrația publică locală și care au transmis cinci proiecte pentru a fi publicate, pe 17 septembrie seara, cu câteva ore înainte de închiderea campaniei. Acesta este cazul avocatului Bogdan Botea, fost consilier municipal, actualmente candidat din partea Partidului Verzilor la Primăria Municipiului Brăila și la CLM. În penultima zi s-a înscris în ”Bătălia pe proiecte” și Alexandru Micu, din partea Forței Identității Naționale, cu un program prezentat în opt pagini. De altfel, tot pe 17 septembrie ne-a trimis un al doilea proiect și Cosmin Mihăilă, candidat din partea Brăila Nouă pentru un post de consilier municipal, deși deja se înscrisese pe 15 septembrie cu o idee legată de mobilitatea urbană.

Cotidianul ”Obiectiv - Vocea Brăilei” va face tot posibilul să prezinte opiniei publice proiectele tuturor celor care s-au înscris în ”Bătălia pe proiecte” până în ultima zi de campanie electorală, 26 septembrie, însă modul unora dintre candidați de a aborda acest subiect, credem noi important, ridică un mare semn de întrebare privind felul în care aceștia ar gestiona problemele locuitorilor Județului și Municipiului Brăila. Totodată, așa cum am promis, vom publica și un articol cu candidații la Primăria Municipiului Brăila și președinția Consiliului Județean care NU au participat la campania ”Obiectiv - Vocea Brăilei” și nu și-au luat angajamentul pentru nici măcar UN SINGUR PROIECT în următorii patru ani, astfel că au preferat ca numele lor să troneze în COLȚUL RUȘINII.

 

 

 

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro