Mergi la conţinutul principal

Bătălia pe proiecte. Cătălin Boboc: „Brăila Industrială”, un proiect ce va genera 3.000 locuri de muncă

• proiectul presupune construirea şi dezvoltarea unui Parc Industrial în zona Brăila – Vădeni, pe o suprafaţă de 10 ha, care să pună la dispoziţie investitorilor un teren conectat la utilităţi  • acesta este primul proiect cu care candidatul alianţei PNL-Brăila Nouă la preşedinţia Consiliului Judeţean s-a înscris în campania „Bătălia pe proiecte” lansată de cotidianul „Obiectiv”

 

Cătălin Boboc, candidatul alianţei PNL-Brăila Nouă la preşedinţia Consiliului Judeţean Brăila, s-a înscris în campania „Bătălia pe proiecte” lansată de cotidianul „Obiectiv”. Primul proiect propus de acesta este „Brăila industrială”, ce are ca scop atragerea investitorilor în judeţul nostru prin construirea şi dezvoltarea unui Parc Industrial în zona Brăila – Vădeni. Boboc susţine că, astfel, vor fi generate aproximativ 3.000 locuri de muncă, fiind un proiect de maximă prioritate pentru Brăila. De asemenea, acesta afirmă că apariţia de noi investitori este esenţială pentru creşterea concurenţei pe piaţa muncii, fiind singura soluţie pentru creşterea nivelului de salarizare în Brăila. Nu în ultimul rând, candidatul alianţei PNL-Brăila Nouă mai arată că implementarea acestui proiect este necesară şi pentru a stopa migraţia tinerilor brăileni în alte judeţe sau în altă ţară.

Reamintim că cotidianul “Obiectiv - Vocea Brăilei” a luat decizia de a relansa, începând cu 10 august, campania “Bătălia pe proiecte”. La fel ca şi la alegerile trecute, în încercarea de a schimba măcar un pic modul de a face politică la Brăila şi de a tempera “valul” de promisiuni deşarte specifice campaniilor electorale, le propunem cititorilor şi candidaţilor la Alegerile Locale din 2020, o platformă de dezbatere axată pe PROIECTE REALIZABILE. Aşadar, în contextul pandemiei de coronavirus şi a măsurilor de distanţare socială, îi rugăm pe cei care se vor înscrie în cursa electorală să ne trimită proiectele lor în format electronic, la adresa de e-mail: bataliapeproiecte@gmail.com. Termenul final până la care candidaţii ne pot trimite proiectele lor este 17 septembrie. Mai multe detalii despre campania “Bătălia pe proiecte” găsiţi pe site-ul obiectivbr.ro.

Iată cum arată primul proiect propus de Cătălin Boboc:

 

Denumire proiect: „Brăila Industrială”

 

Obiectiv

Construirea şi dezvoltarea unui Parc Industrial în zona Brăila – Vădeni, pe o suprafaţă de 10 ha, care să pună la dispoziţia investitorilor un teren conectat la utilităţi, precum reţea de apă şi canalizare, reţea de gaze şi electricitate, reţea de drumuri, astfel încât să faciliteze accesul înspre şi dinspre parc cu infrastructura rutieră publică.

 

Oportunitate

În contextul transformării Brăilei într-un nod de infrastructură, precum şi oportunităţile oferite de noul exerciţiu bugetar al Uniunii Europene, se impune exploatarea deschiderii pe care Brăila o are, atât din punct de vedere rutier, feroviar şi naval, prin transformarea Dunării ca partener economic strategic şi fructificarea acestui context prin care autorităţile, în speţă Consiliul Judeţean, împreună cu celelalte instituţii, pot genera locuri de muncă brăilenilor şi reamplasarea Brăilei într-un top al modelelor de bună practică în ceea ce privesc investiţiile şi absorţia fondurilor europene.

 

Necesitate

Cea mai importantă problemă a brăilenilor este lipsa locurilor de muncă bine plătite, din care derivă celelalte probleme, precum lipsa capitalului financiar, lipsa investitorilor şi, deloc de neglijat, lipsa capitalului uman.

Astfel, pentru a nu mai asista la un adevărat exod al forţei de muncă şi de inteligenţă brăilene, în special din rândul tinerilor, Consiliul Judeţean va implementa cu prioritate un proiect de maximă importanţă pentru judeţul Brăila, un proiect care îi va determina pe tinerii noştri să transforme Brăila într-un oraş activ, o Brăila a tinerilor.

Aşadar, apariţia noilor investitori este esenţială pentru creşterea concurenţei pe piaţa muncii, fiind singura soluţie pentru creşterea nivelului de salarizare în Brăila.

 

Efecte

- generarea a aproximativ 3.000 de noi locuri de muncă;

- păstrarea capitalului uman în Brăila;

- stimularea investiţiilor şi creşterea nivelului de trai al brăilenilor, care va avea ca efect ulterior transformarea Brăilei într-o societate activă, a tinerilor şi civilizată.

 

Valoare investiţii

Aproximativ 10 milioane de euro, asigurate prin:

- fonduri structurale (Programul Operaţional Regional Sud-Est 2021-2027);

- fonduri proprii (buget local).

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro