Mergi la conţinutul principal

Bătălia pe proiecte. Înfiinţarea de centre de permanenţă medicale

  • este propunerea lui Cosmin Răzmeriţă, candidatul Pro-România pentru funcţia de preşedinte al CJ

 

Campania “Bătălia pe proiecte” lansată de cotidianul “Obiectiv - Vocea Brăilei” s-a încheiat pe 17 septembrie, aşa cum am anunţat încă de la momentul demarării acesteia, pe 10 august. În toată această perioadă, am publicat materialele transmise de către candidaţi şi vom continua să facem acest lucru până în ultima zi de campanie electorală. Trebuie totuşi precizat că o bună parte dintre cei care aspiră la o funcţie „călduţă” în administraţia brăileană pentru următorii patru ani, nici măcar nu s-au sinchisit să îşi ia un singur angajament în faţa brăilenilor. De altfel, dintre cei care au trimis proiecte, foarte puţini au înţeles că nu erau obligaţi să debiteze idei, doar de dragul de a o face, ci că scopul cotidianului “Obiectiv - Vocea Brăilei” a fost tocmai acela de a impulsiona candidaţii să vină cu proiecte noi, fezabile şi să se ţină de realizarea acestora, în cazul în care ar ajunge în fruntea urbei.

 

Sistemul de sănătate publică, în special în mediul rural, la nivelul judeţului Brăila, este asigurat doar de medicii de familie care au un program prestabilit şi care nu au posibilitatea de a asigura servicii de permanenţă.

În fiecare campanie electorală, toate partidele şi toţi candidaţii afirmă că   “Sistemul de sănătate şi sistemul de educaţie reprezintă priorităţi de gradul 0”.

Pentru că aşa-zisele priorităţi rămân doar promisiuni în campaniile electorale, vă propun o măsură concretă pentru sistemul de sănătate la nivelul judeţului Brăila: Înfiinţarea de centre de permanenţă medicale.

Centrele de permanenţă medicale vor fi înfiinţate pe lângă cabinetele medicilor de familie şi vor avea un program de funcţionare extins.

Este ştiut faptul că, atunci când intervine o problemă de sănătate, iar medicul de familie nu are program, cetăţenii din mediul rural sunt nevoiţi să se deplaseze la unităţile spitaliceşti, care se află la distanţe mari, ceea ce înseamnă consum de timp şi bani.

Centrele de permanenţă medicale pe care le propun, pot fi construite şi dotate din bani europeni în noul exerciţiu bugetar care începe în anul 2021.

Rolul acestor centre este de a asigura asistenţa medicală imediată pentru diverse probleme de sănătate, precum şi analizele medicale primare, pentru a fi realizată o diagnosticare şi un tratament, fără a necesita deplasări ale pacienţilor.

Asigurarea serviciilor medicale primare în fiecare cătun al judeţului nu trebuie să rămână doar o simplă promisiune electorală, ci ea trebuie pusă în practică imediat după procesul electoral, mai ales că dispunem de fonduri europene pentru acest tip de investiţii.

Cosmin RĂZMERIŢĂ, candidat la preşedinţia CJ din partea Pro - România

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro