Mergi la conţinutul principal

Băncile de pe Bulevardul Independenţei ajung lemn de foc în sobele brăilenilor

Dacă porţiunea din bulevardul Independenţei cuprinsă între Calea Călăraşilor şi Str. 1 Decembrie 1918 are un aspect destul de bine îngrijit, cu trotuare recent asfaltate, bănci schimbate şi spaţii verzi întreţinute, nu acelaşi lucru se poate spune despre restul bulevardului, pe tronsonul dintre Str. 1 Decembrie 1918 şi Str. Carantinei. Aici aleile sunt crăpate, spaţiile verzi invadate de boscheţi, copacii netoaletaţi şi multe bănci sunt degradate. De la Str. Gral Eremia Grigorescu (fostă Gării), spre Calea Galaţi, sunt foarte multe bănci care nu mai au nici blat şi nici spătar. Doar suporţii de beton au rămas pe poziţie.
Într-o sesizare trimisă recent pe adresa de e-mail a redacţiei, un cititor afirma că blaturile şi spătarele respectivelor bănci ar fi fost furate de locatarii de etnie romă ale unor case de pe bulevard, pentru a fi folosite ca lemn de foc. Poliţia Locală chiar a efectuat o anchetă la faţa locului, însă nu a reuşit să dovedească furtul. "Am verificat în câteva curţi, inclusiv la imobilul de la numărul 151, ai căror locatari fuseseră sancţionaţi anterior deoarece vindeau pe trotuarul din faţa casei, adică pe domeniul public, cărămizi provenite din demolarea unor clădiri din centrul municipiului. Nu au putut fi sancţionaţi, însă, şi pentru distrugerea băncilor, deoarece nu s-au găsit aşchii sau alte urme care să dovedească faptul că materialul lemnos sustras ar fi ajuns în curtea respectivă. Băncile în cauză sunt luate în evidenţă ca fiind vandalizate din data de 27 noiembrie 2014", ne-a informat Georgică Tănase, şeful Compartimentului Ordine Publică din cadrul Poliţiei Locale Brăila.
Conducerea Serviciului de Utilitate Publică, Administrare şi Gospodărire Locală (SUPAGL) din cadrul Primăriei Brăila susţine că a înlocuit de mai multe ori elementele din lemn ale băncilor vandalizate de pe Bdul. Independenţei. "Se întâmplă frecvent ca băncile să fie rupte sau să le fie furate blaturile. În momentul de faţă, pe tot bulevardul sunt 35 de bănci care necesită reparaţii. Am comandat materialele necesare şi le vom repara pe parcursul acestei săptămâni sau cel mai târziu săptămâna viitoare", ne-a declarat Dan Apostol, directorul SUPAGL Brăila.

 

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 

Arbo300x600

 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro