Mergi la conţinutul principal

Avocatii lui Buricea au fost amendati

Surpriza in cazul recursului formulat de Ghita Buricea, unul din liderii gruparii din Radu Negru, programat ieri, la Tribunalul Braila. Dupa ce, cu o zi inainte, unul dintre judecatori s-a retras din complet, depunind cerere de abtinere pentru ca a fost vecin cu familia inculpatului, ieri, Buricea s-a trezit fara avocat, magistratii fiind nevoiti sa amine discutarea recursului, pentru saptamina viitoare. In chiar ziua procesului, avocatul ales al lui Buricea a depus o cerere prin care solicita "strigarea cauzei dupa ora 11.00", invocind motive medicale. Intrucit fusese informat ca avocatul se afla, totusi, la instanta si, in plus, nici avocatul din oficiu nu a venit ca sa-l reprezinte pe inculpat, dupa "strigare repetata", presedintele completului de judecata a aminat judecarea recursului, dispunind, totodata, amendarea celor doi aparatori cu cite 500 de lei. Concomitent, a fost trimisa o adresa decanului Baroului Braila, prin care acesta era informat despre sanctiunea aplicata. In aceste imprejurari, Ghita Buricea a fost trimis inapoi in Arestul IPJ, fiind silit sa mai astepte citeva zile, pina sa afle care-i sint sansele de a scapa de la "mititica".
In urma cu mai bine de o saptamina, magistratii braileni stabilisera o cautiune de 150 de milioane de lei vechi, ca sa ia in discutie solicitarea lui Ghita Buricea, dindu-i acestuia ragaz sa-si puna la punct apararea si sa achite banii. Ulterior, instanta a respins cererea arestatului, acesta raminind dupa gratii, alaturi de ceilalti participanti la incaierarea din decembrie anul trecut, de la Palatul de Justitie. Dosarul gruparilor rivale din Radu Negru, Ansamblul Buzaului si Varsatura, in care Ghita Buricea este cap de lista, numara 16 acuzati, din care 13 au fost deja trimisi in judecata si trei sint dati in urmarire generala. Parchetul a disjuns in prezent cercetarile in cazul a 10 din cei 16 interlopi inculpati, acestia urmind a fi cercetati si pentru lovire si vatamare corporala. Pentru definitivarea dosarului penal, Politia si Parchetul brailean au audiat peste 60 de martori, unii dintre acestia cunoscuti ca facind parte din lumea interlopa a Brailei.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati pe facebook.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

Comentarii

 

INFORMAŢII CONTACT

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro

 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu