Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Avem sanse sa ne luam inapoi cele 1.000 de ha

Daca autoritatile locale se misca rapid, avem sanse de a recupera cele 1.000 de ha de teren ce ne-au fost luate de Galati. Este declaratia facuta ieri, in cadrul unei conferinte de presa, de deputatul PD Horia Vasioiu, care sustine ca a primit un raspuns incurajator la o intrebare adresata pe aceasta tema ministrului Administratiei, Vasile Blaga.
"I-am adresat in cursul lunii octombrie o adresa ministrului Vasile Blaga, pe tema aceasta. Am primit raspunsul de la domnul ministru, care suna astfel: “in situatia in care autoritatile publice locale vor initia in conditiile legii un proiect de act normativ cu un obiect de reglementare care se circumscrie solicitarii dvs., Ministerul Administratiei si Internelor va intreprinde demersurile necesare promovarii acestuia, potrivit regulamentului privind procedurile la nivelul Guvernului pentru elaborarea, avizarea si prezentarea proiectelor de acte normative spre adoptare probata prin HG 50/2005”".
Vasioiu a precizat ca a discutat deja miercuri cu prefectul judetului despre acest raspuns, iar Nicolae Mitroi si-a declarat tot sprijinul, urmind a fi analizata problema si cu presedintele CJ, Gheorghe Bunea Stancu: "Azi i-am adresat domnului prefect o scrisoare prin care i-am oferit o copie dupa raspunsul ministrului Blaga si il rog ca impreuna cu cei abilitati, respectiv CJ, sa elaboreze o HG prin care HG 512/2002 sa fie abrogata, iar cele 1000 de ha sa revina proprietarului de drept, adica judetului Braila. Acel proiect de HG trebuie semnat de prefect si de presedintele CJ, atit. Domnul prefect a fost absolut deschis la aceasta chestiune".
Vasioiu sustine ca a avut si o discutie cu ministrul Blaga, si acesta l-a lasat sa inteleaga ca va sprijini o astfel de initiativa a brailenilor. El considera ca acum este momentul ca autoritatile locale sa demonstreze daca vor sau nu cu adevarat sa faca miscarea, pentru a lua inapoi mia de hectare transferata in administrarea Galatiului.
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii