Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

"Avem o administratie locala lenesa, putreda si interlopa"

Discursuri dintre cele mai diverse, de la cele cu tenta apocaliptica, la cele cu tenta dictatoriala, la intilnirea de miercuri a presedintelui PSD Mircea Geoana, cu membrii si simpatizantii partidului sau de la Braila. Astfel, unul dintre membri au cerut imperativ ca televiziunile sa nu mai fie lasate sa difuzeze ce vor ele, ci numai "ce trebuie", iar altul a solicitat ca PSD-ul sa cumpere o televiziune si un ziar propriu, ca sa poata prezenta adevarul in ceea ce-l priveste, iar membrii de partid sa nu mai fie siliti sa vada cum se arunca zilnic cu noroi in liderii lor. Altii i-au sugerat liderului iubit sa nu-si cumpere niciodata fes, pentru ca, "la inteligenta lui, nu-i va ingheta niciodata capul, chiar daca sta cu el neacoperit, in cel mai cumplit ger". De altfel, la aceasta sugestie, Geoana a dat si un raspuns, respectiv, acela ca nu-si va cumpara fes, "pentru ca de circarie si de clovni e lumea satula".
Consilierul municipal Doru Damian (foto) a facut o descriere apocaliptica a situatie pesedistilor, la Braila, iar daca l-a luat intr-adevar in serios, Mircea Geoana a plecat cu siguranta cu ideea ca, la Braila, liberalii si democratii maninca pesedisti pe piine. Mai mult, Damian a lasat sa se inteleaga ca primarul insusi mina-n lupta vijelia-ngrozitoare, care vine, vine, vine, si calca PSD-ul in picioare. Ceea ce este departe de adevar, consilierii PSD sprijinind, nu o data, de buna voie si nesiliti de nimeni, initiative ale primarului, care erau contestate, spre exemplu, de democrati. Damian a vorbit insa, in fata sefului de partid, despre prigoana la care sint supusi membrii PSD, in timp ce, "macinati de lupte interminabile, dar abrutizati de betia puterii", sefii liberali si democrati ai actualei primariii nu fac decit rau orasului. El si-a mai informat seful politic de faptul ca liderii Aliantei locale "ne avertizeaza ca vor folosi orice mijloace, pentru a ne da la o parte", asta, in contextul in care, pe el, personal, de 22 de luni, nu-l da nimeni la o parte din Directia Muncii, unde este director autosuspendat, pina la o data pe care el insusi nu o stie. Damian a mai vorbit despre "o administratie locala lenesa, putreda si interlopa", si s-a plins de "presiuni inimaginabile din partea actualei administratii locale, pentru a ne inchide gura". Consilierul a uitat sa precizeze ca, personal, aceste presiuni il lasa rece, atit timp cit, la fiecare sedinta de CLM ia cuvintul cel putin o data. In final, Damian l-a asigurat insa pe Mircea Geoana ca pesedistii braileni vor lupta cu piepturile goale, daca va fi nevoie, impotriva prigoanei declansate impotriva lor, si, vor birui "Alienatia Departe de Adevar".
Mircea Geoana a fost de parere ca atita "rautate si ciinosenie", ca la Alianta PNL-PD, nu a vazut niciodata. El a admis ca si PSD-ul a mai practicat epurarile politice, in perioada sa de glorie, dar nu cu atita "inversunare". El a anuntat ca de acum inainte, secretarul executiv al partidului va avea o singura si importanta sarcina: aceea de a colecta informatiile despre abuzurile actualei puteri, la adresa alesilor PSD, pentru a le denunta la nivel national si international.

"La 100 de acuze, sa fie 100 de procese de calomnie"

In ceea ce-l priveste, consilierul judetean Viorel Mortu a declarat ca, de acum inainte, conducerea partidului ar trebui sa fie mult mai atenta la acuzele care i se aduc, si mult mai putin indulgenta, cu cei care i le aduc, pentru ca publicul aude, vede, si crede tot ce este mai rau despre liderii respectivi. Mai mult, Mortu a cerut ca, de acum inainte, "la 100 de acuze, sa fie 100 de procese de calomnie". Si fostul prefect Viorel Popescu a vorbit despre necesitatea de a se schimba imaginea PSD, si de greselile care s-au facut, in acest sens. El a declarat sus si tare ca Adrian Nastase face o mare greseala, ca se lupta pe toate caile sa impiedice perchezitiile la doua dintre casele sale, dind impresia ca are ceva de ascuns. In opinia lui Popescu, acesta ar fi trebuit sa permita perchezitiile, tocmai pentru a dovedi ca nu se simte cu nimic vinovat, si nu are nimic de ascuns. Popescu i-a mai atras atentia lui Geoana ca PSD-ul a pierdut o buna ocazie pentru a-si face imagine, atunci cind a votat privilegiile acordate parlamentarilor, prin statutul recent aprobat. Mircea Geoana a fost de acord ca aceste reglementari sint "inoportune", si ca poate ar fi mai bine ca aplicarea lor sa se blocheze, pentru macar un an de zile, nu de alta, dar "perceptia in rindul populatiei este dintre cele mai proaste".
La rindul sau, presedintele PSD Braila, Gheorghe Bunea Stancu, a fost de parere ca, dupa ce, initial, romanii au crezut in sloganul "sa traiti bine!", dupa un an, si-au dat seama ca nu traiesc bine, iar mai nou, au ajuns la concluzia "bine ca mai traim!". In acest context, Mircea Geoana este sigur ca, la viitoarele alegeri, PSD-ul va reveni la putere, si a promis ca, macar in privinta candidatilor propriului partid, nu se vor mai face greselile din trecut, ci vor fi promovati numai oameni nepatati. "Asa sa ne-ajute Dumnezeu!", vorba unora dintre cei care au luat cuvintul la reuniunea PSD.
Categorie articol: 

Din cauza unor probleme ce țin de platforma Facebook, secțiunea “Comentarii” de pe platforma noastră online nu este, pentru moment, funcțională. Ne cerem scuze pentru acest incovenient și sperăm că situața va fi rezolvată cât mai curând.

Va puteți exprima opiniile, în continuare, pe pagina Facebook a cotidianului nostru,

https://www.facebook.com/Obiectiv.VoceaBrailei

Like / Share

Comentarii