Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

AVAS va publica un nou anunt de privatizare a "Laminorul"

Relansarea la privatizare a "Laminorul" a devenit o certitudine: surse sigure din cadrul Autoritatii pentru Valorificarea Activelor Statului (AVAS) ne-au declarat ca, in prima jumatate a lunii in curs, va fi publicat anuntul privind scoaterea la vinzare a pachetului majoritar de actiuni la unitatea braileana. Asta, in contextul in care situatiile financiare solicitate de autoritate in vederea intocmirii caietului de sarcini si revizuirea ofertei pentru pachetul de actiuni au fost deja trimise de conducerea societatii. Aceleasi surse au precizat ca firma "Danscan Steel" Danemarca nu si-a pierdut interesul pentru "Laminorul" si au inaintat ca sigura ipoteza ca, si la aceasta incercare, potentialul investitor sa depuna oferta. De aceasta data insa, se pare ca oferta va fi lansata de o firma din acelasi holding "Danscan", infiintata insa in Romania, varianta care ar simplifica mult procedurile legate de formularistica bancara, capitol la care "Danscan Steel" a intimpinat pina in prezent mai multe probleme.
De altfel, cu citeva zile in urma, organizatia sindicala reprezentativa din cadrul SC "Laminorul" solicitase printr-o scrisoare deschisa adresata Presedintiei, Guvernului si AVAS urgentarea procedurilor de privatizare a unitatii brailene, ca solutia cea mai buna pentru salvarea societatii. "Aceasta societate comerciala trebuie salvata de la lichidare printr-o privatizare rapida pentru ca orice intirziere produce mari pierderi si tensiuni in rindul salariatilor ce pot genera miscari de protest indreptate impotriva institutiilor care refuza sa rezolve aceasta situatie dramatica de la SC "Laminorul"", se mentiona in scrisoarea Sindicatului "Metal 94".
Relansarea la privatizare a SC "Laminorul" ar fi cea de a sasea incercare, intr-un interval de 12 luni calendaristice, facuta de catre statul roman, cunoscut fiind faptul ca primul anunt de privatizare de la revenirea unitatii in portofoliul AVAS a fost publicat in martie 2005. In prezent, AVAS controleaza 69,9% din actiunile Laminorul Braila, iar in ultima oferta pachetul lansat la vinzare reprezenta 68,3% din capitalul social al producatorului de materiale feroase primare si semifabricate.
Categorie articol: 

Din cauza unor probleme ce țin de platforma Facebook, secțiunea “Comentarii” de pe platforma noastră online nu este, pentru moment, funcțională. Ne cerem scuze pentru acest incovenient și sperăm că situața va fi rezolvată cât mai curând.

Va puteți exprima opiniile, în continuare, pe pagina Facebook a cotidianului nostru,

https://www.facebook.com/Obiectiv.VoceaBrailei

Like / Share

Comentarii